Непријатни тонови на састанку Вархејиа с члановима Владе

БЕОГРАД: Посета европског комесара за суседску политику и проширење Оливера Вархејиа почела је данас разговором са српским председником Александром Вучићем у доброј и констуктивној атмосфери и уз обострано разумевање, али се вечерас није завршила у истом тону.
Oliver Varheji, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Наиме, како сазнаје Танјуг, на састанку Вархејиа с премијерком Аном Брнабић и члановима њеног кабинета у једном се тренутку шеф српске дипломатије Ивица Дачић оштрим тоном и речима обратио Вархејиу, замерајући му због ставова према Србији.

Блиц је пренео да је Вархеји због тога напустио састанак, али извор Танјуга каже да је састанак заправо већ био заврсен, али да се није завршио у пријатно тону.

Блиц је касније питао Дачића о том "инциденту", а министар је казао да није "напао" Вархејиа, већ Европску унију и то због непоштовања Бриселског споразума, уводења Косова у поглавље 35, али и због тога што, како је рекао, ћуте на дешавања у Црној Гори.

Дачић је рекао и да је Вархејиу поручио да пита опозицију какав им је став о ЕУ, о Косову, о Бриселском споразуму, о Криму…додајући да је био изреволтиран тиме што Вархељијева тема није само методологија, већ и регион, спољнополитичка и друга питања.

Према информацијама Танјуга, Влада неће издати саопштење са овог састанка.

Вархеји посету Београду завршава сутра, а испратиће га министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести