Приштински суд продужио притвор бившем полицајцу Слађану Трајковићу

ПРИШТИНА: Основни суд у Приштини продужио је меру притвора на још два месеца бившем полицајцу Слађану Трајковићу, кога привремене приштинске институције терете за наводни ратни злочин, потврдила је за Танјуг Трајковићева супруга Сузана.
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

"Тужитељка је поново без присуства адвоката и мог супруга саслушавала сведоке и сада је рекла да има 30 сведока, док је претходно тврдила да их има девет. Адвокат Дејан Васић је уложио жалбу и поново затражио да му се омогући лечење у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици или кућни притвор", рекла је Сузана Трајковић.

Навела је да њен супруг није ни обавештен о продужењу притвора, те да му је она путем телефона то саопштила.

"Данас су га водили у Приштину код лекара, ништа му не кажу, ни какви су му налази, нити какву му терапију лекари преписују. Са лисицама и ланцима су га водили на трећи спрат", казала је Слађанова супруга и додала да му је здраствено стање и даље угрожено и поново апеловала да му се омогући лечење у Косовској Митровици.

Слађану Трајковићу је приштински суд продужио притвор до 15. маја. Браниоца бившем полицајцу обезбедила је Канцеларија за Косово и Метохију. Слађан Трајковић ухапшен је 15. децембра прошле године у јужном делу Косовске Митровице због наводног ратног злочина почињеног у Вучитрну 1999. године.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести