Суд у Приштини Арсићу одредио једномесечни притвор

ПРИШТИНА: Посебно одељење основног суда у Приштини одредило је данас једномесечни притвор Србину Златку Арсићу који је ухапшен у уторак.
1
Фото: ilustracija/pixabay

"Основни суд у Приштини одредио је меру притвора окривљеном З.А. због основане сумње да је починио кривично дело ратни злочин", саопштено је из суда, пренела је Газета експрес.

Како се додаје, судија за претходни поступак усвојио је као основан захтев специјалног тужилаштва Косова за одређивање мере притвора окривљеном, и њему је одређена мера притвора у трајању од једног месеца. 

Наводи се и да странке имају право жалбе апелационом суду, преко основног суда у Приштини.

Србин Златко Арсић, стар 45 година, из села Ајновце код Косовске Каменице ухапшен је у уторак на административном прелазу Бела Земља, а Канцеларија за Косово и Метохију му је одмах обезбедила браниоца. 

Како је раније саопштено из специјалног тужилаштва Косова, ухапшени се сумњичи да је наводно у марту 1999. године, као службено лице у полицијској станици у Косовској Каменици, заједно са другим припадницима тадашње полиције СРЈ, наводно тукао Албанца Б.М, наневши му тешке повреде. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести