Вулин: ЕУ за своје грешке на Балкану може да криви само себе

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је да Европска унија за своје промашаје и грешке не Балкану може да криви само себе.
vulin
Фото: MUP

„Европски посланици који осуђују Србију и траже од ње да призна такозвано Косово и уведе санкције Русији, о Србији знају колико и о самосталној државној политици- ништа. Нису за све већу непопуларност Европске уније у Србији криве ''лажне вести'', већ су заслужне праве вести о политици условљавања, уцењивања и претњи Европске уније према Србији. Тражити од Србије да за идеју о неизвесном чланству призна такозвано Косово, напусти Републику Српску и уведе санкције Русији, а очекивати да се са тиме Србија и њени грађани сложе је као очекивати да жртва пљачке буде на страни пљачкаша, могуће је, али се такав поремећај лечи", рекао је Вулин.

Министар је указао да ЕУ за своје промашаје и грешке не Балкану може да криви само себе, а не руску пропаганду које у Србији сигурно нема.

"Као што нема руске пропаганде тако у Србији нема ни антируске хистерије, али има достојанствене самосталне политике, оног што Европска унија не води, па је зато брани и Србији и прети да ће слобода избора Србије бити кажњена", изјавио је министар унутрашњих послова Србије, реагујући на нове уцене и претње Србији од стране Европске уније и европосланика.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести