Завршен “Дневников” турнир у малом фудбалу: Макс бету трофеј

Победник 55. “Дневниковог” турнира у малом фудбалу где је екипа Макс бет која је у финалу савладала тим Пет пријатеља са 1:0 (1:0).
maks bet
Фото: Maks bet pobednik u konkurenciji seniora, foto: D. Ivanić

Утисак је да је Макс бету пехар донела пре свега изузетно чврста и покретљива дефанзива у којој су свих 30 минута играли снажан пресинг по целом терену.

У коректној утакмици свих актера прву шансу је имао Лазар Летић из екипа Пет пријатеља који је шутирао снажно али преко гола. Играчи Макс бета су притискивали противнике на њиховој половини, што је онемогућавало Темеринцима да развију игру и да зналци у њиховим редовима, којих има много дођу до изражаја. Пресинг Макс бета резултирао је да тим Пет пријатеља покушава да до прилике дође дугим лоптама, али оне су у већини случајева биле плен бритког штопера Макс бета Данијела Дујковића који је скоро све стизао и господарио испред свог гола. За нијансу бољу игру Макс бет је успео да крунише у финишу првог полувремена када је на асистенцију одличног Чедомира Томчића, Милан Чичић искоса са десне стране, из не баш лаке позиције, снажним и прецизним ударцем погодио горњи леви угао голмана Томића.

Фото: Momenat iz duela Maks beta i Pet prijatelja, foto: D. Ivanić


Прво место 300.000 динара

Прваку 55. традиционалног “Дневниковог” турнира у малом фудбалу припало је 300.000 динара у поклон боновима, ваучер  Робне куће “Имиџ”, другопласирана екипа добила је 50.000 динара и ваучер, а трећепласираној екипи Хрубик Волво припало је 30.000 динара и ваучер. Поред тога финалисти су награђени и сетом вина.


У другом полувремену стрелац јединог гола Чичић је из пенала погодио стативу, пропустивши прилику да Макс бету донесе велику предност. Ипак, фантастична игра у дефанзиви омогућила Макс бету да одржава вођство, а екипа Пет пријатеља није налазила решење за чврсту одбрану Макс бета. Но, у финишу Пет пријатеља је у два наврата озбиљно припретио: први пут преко Немање Ђорђевића, а потом преко Росића који је након слободног ударца и кратког додавања свог саиграча снажно шутирао са више од 10 метара, али лопта је само очешала стативу. До краја утакмице Макс бет је успео да сачува вођство и да подигне трофеј 55. “Дневниковог” турнира.

Фото: Momenat iz duela Maks beta i Pet prijatelja, foto: D: Ivanić

Макс бет и Пет Пријатеља одиграли су тврду утакмицу, без много прилика Радост играча Макс бета после водећег гола Милан Чичић најбољи играч турнира у акцији

 Г. Ковач, Д. Кнежић

Фото: Д. Иванић

Меч за треће место: Хрубик Волво – Лампоне Меридиан 5:1 (3:1)

Далеко мало узбуђења било је у утакмици сениора за треће место, где су се састали Лампоне Меридиан и Хрубик Волво. Прошлогодишњи победник Лампоне Меридиан био је ослабљен неиграњем неколицине битних играча, посебно врсног зналца Владимира Милосавца, а стицајем околности играли су са само шесторицом фудбалера, те нису имали измене. Након неколико пропуштених шанси за Хрубик Волво, Лампоне је промашио зицер након грубе грешке противничке одбране. Казна је стигла када је Филип Клајић довео Хрубик Волво у вођство од 1:0, а убрзо је предност са пенала дуплирао Немања Мирић. Победник се могао наслутити када је Александар Јовановић постигао гол за Хрубик, али до краја полувремена Лампоне је успео да смањи на 3:1 голом Милана Вјештице.

У другом полувремену виђена слична слика као у првом делу меча, а стекао се утисак да Лампоне не може физички да испарира противнику. На 4:1 за Хрубик Волво је повисио својим другим погодком Филип Клајић, а за коначних Лампоне - Хрубик 1:5.

Финале у конкуренцији кадета: Кафе Боник – Бататранс 2:1 (1:1)

Врло узбудљиво је било у финалној утакмици у кадетској конкуренцији где су се састали Кафе Боник из Беочина и Бататранс Трешњевац из Бечеја. Нешто бољи и агилнији у првом полувремену били су Беочинци који су повели са 1:0 голом Стевана Станковића који је са приличне удаљености из окрета погодио супротни угао гола голмана Бататранса. Ипак, до одласка на одмор резултат је био поравнат, с обзиром да је играч Бататранса Немања Кашиковић био прецизан са пенала.

Фото: Kafe Bonik pobednik u konkurenciji kadeta, foto: D. Ivanić

Почетак другог полувремена донело је изузетно борбен дуел са много трчања, али се резултат није мењао све док Марко Стојак из Кафе Боника није довео свој тим у вођство 2:1. Како се крај утакмице приближавао, тако су Бечејци све више нападали, али без резултата. Њихова отворена игра остављала је доста простора Беочинцима, али ни један ни други тим нису успели да постигну погодак. Бататрансу је треба само један корнер до казненог ударца, који би им омогућио велику шансу за изједначење, али нису успели да дођу до њега, па је остало 2:1 за Кафе Боник.

Меч за треће место: Е гимназијаКФЗ Бабић 5:3 (2:1)

У утакмици за треће место кадета виђено је чак осам голова и победа Е гимназије захваљујући четвороструком стрелцу Милошу Златару, првом голгетеру међу кадетима. Златар је довео свој тим у вођство од 1:0, а предност је дуплирао Никола Капларски. Да утакмица добије на неизвесности играч екипе КФЗ Бабић Данијел Солдат који је био прецизан са пенала за 2:1 на полувремену. Ипак Милош Златар је својим другим погодком повисио на 3:1 за Е гимназију, али момци из Жабља су потом искористили по приличну индолентност и велику грешку одбране гимназијалаца, па су преко Николе Петровића смањили на 3:2. Но, Златар је био изузетно расположен јуче па је постигао свој трећи, а четврти гол за свој тим па се предност Е гимназије поново попела на два гола (4:2). У последњем минуту утакмице Здравко Драгољевић из КФЗ Бабић је смањио на 4:3, да би у последњим секундама свој одличан наступ голом са пенала крунисао четвороструки стрелац Златар за коначних 5:3.

Финале у пионирској конкуренцији: БМЦ КонектВин фарм 2:1 (1:0)

Победник 55. Дневниковог турнира у малом фудбалу у пиониорској конкуренцији је екипа БМЦ Контект, која је у узбудљивој утакмици савладала екипу Вин фарм са 2:1. БМЦ је пронашао рецепт за Вин фарм тако што је током целог сусрета играо снажан пресинг, који није дозвољавао дечацима из ФК Војводина да покажу пун потенцијал. Додуше и у редовима БМЦ Конекта су били фудбалери Војводине, али и Футога, али годину дана млађи.  

Фото: BMC Konekt pobednik u konkurenciji pionira, foto: D. Ivanić

Почетком утакмице Вин фарм је имао благу иницијативу, али је, како је време одмицало, БМЦ све више притискао одбрану ривала. За то су његови играчи били награђени голом Дејана Радосавчића, те се минималним вођством БМЦ-а отишло на полувреме. У другом делу утакмице на 2:0 за Контект повисио је Михајло Милосавић, што је била, испоставиће се, недостижна предност. Ипак, неизвестан финиш није изостао. Најбољи стрелац у конкуренцији пионира Немања Чеман је смањио на 2:1, а потом пропустио велику прилику за изједначење. Шансу да реши све дилеме у вези с победником имао је и Милосавић, али се резултат није променио.

Меч за треће место: Крем барТема трејд 2:1(1:1)

Неизвесност око тога ко ће заузети треће место у пиониорској конкуренцији одлучили су пенали, у дуелу између Тема трејда и Крем бара. Од почетка Крем бар је имао иницијативу, али се резултат није мењао. Тако је било и после пенала који је одбранио голман Тема трејда Дамјан Георгијевић, али већ у следећем нападу Крем бар је повео са 1:0 преко спретног Лукијана Абаyије. То је био и једини гол у првом полувремену.

У наставку поново је Крем бар имао већи посед лопте и неколико солидних прилика, које није искористио. У финишу Тема трејд је заиграо знатно боље. Прво је његове играче статива спречила да дођу до изједначења, али убрзо је уследило поравнање резултата. Стрелац за екипу Тема трејда био је Алекса Ерцег, па се приступило извођењу пенала. Тема трејд није искористио ниједан од три седмерца, па је Крем бар освојио треће место.

Најбољи

За најбољег играча 55. традиционалног “Дневниковог” турнира у малом фудбалу је играч Макс бета Милан Чићић, први стрелац турнира је Милан Вјештица (Лампоне Меридиан), а најбољи голман Слободан Томић (Пет пријатеља)

 У конкуренцији кадета за најбољег играча турнира проглашен је Марко Стојак из екипе Кафе Боник, најбољи стрелац је Милош Златар из екипе Е гимназије,а најбољи голман је вратар Кафе Боника Александар Мијановић. Код пионира најбољи играч је  Милош Поповић из БМЦ Конекта, први стрелац турнира је  Немања Чеман (Вин фарм), а најбољи голман Никола Башић (БМЦ Конект).

Димитријевић и Грмуша најбоље судије

Фото: D. Ivanić

На овогодишњем традиционалном “Дневниковом” турниру у малом фудбалу судили су углавном млађе судије. По општем мишљењу арбитри су положили тест и показали завидно суђење, готово су без грешке обавили задатак. На крају судијска комисија је за најбоље арбитрена турниру прогласили Небојшу Димитријевића и Бранка Грмушу који су виодили и финални меч.

САСТАВИ ЕКИПА ЗАВРШНИЦЕ ТУРНИРА

Пионири

БМЦ Конект: Никола Баштић, Лука Алексић, Синиша Тања, Лука Меселеђија, Стефан Чиковић, Марко Балаш, Михајло Милосавић, Вељко Ерић, Милош Поповић, Дејан Радосавкић.

Вин фарм: Максим Лаловић, Немања Ранков, Никола Тедић, Урош Кабић, Срђан Исаковски, Стеван Милосављевић,  Милош Попадић, Лука Никовић, Немања Черман.

Тема трејд: Дамјан Георгијевић, Милан Шпаровић, Давид Вукотић, Јован Веселиновић, Борислав Гајић, Мирослав Пекановић, Алекса Ерцег, Јован Гајић, Никола Лакић.

Крем бар: Лукијан Абаџија, Алекасандар Гајинов, Бојан Пејчић, Огњен Цекић, Јован Савић, Страхиња Миловановић, Срђан Радаковић, Божидар Пешевић, Ђурађ Кендија.

Кадети

Кафе Боник: Александар Мијановић, Ромео Ковачевић, Стеван Станковић, Давид Пантић, Милош Пантовић, Никола Мирић, Марко Стојак. Бататранс: Даниел Симендић, Марко Yигурски, Игор Кудрић, Никола Копре, Никола Савин, Стефан Моровић, Немања Марковић, Огњен Дорословачки, Немања Кашиковић, Дејан Куртешанин.

Е гимназија: Реља Поповић, Никола Николић, Деанило Влаисављевић, Никола Капларски, Милош Златар, Реља Лаушевић, Милан Стојановић, Димитрије Певач.

КФЗ Бабић:  Марко Бајт, Здравко Драгољевић, Стеван Манић, Данијел Солдат, сава Попржен, Никола Петровић, Драган Марков, Милан Грбић, Огњен Илинчић, Дамјан Милетић. 

Сениори

Пет пријатеља: Слободан Томић, Никола Томић, Лазар Летић, Немања Миљановић, Немања Ђорђевић, Алекса Мујановић, Срђан Росић, Борко Павловић,  Никола Свитић, Михајло Козомара.

Макс бет: Милан Бељански, Горан Недић, Небојша Десница, Чедомир Томчић, Данијел Дујаковић, Шпиро Убовић, Милан Чичић, Дејан Поњевић, Дејан Киш.

Хрубик Волво: Младен Ивић, Алекса Бараћ, Душан Бочић, Душко Тополић, Никола Милић, Филип Клаић, Александар Јовановић, Владимир Илић, Марко Ренић, Бошко Поповић.  

Лампоне Меридиан: Алекса Антонић, Владимир Милосавац, Дорис Чизмар, Марко Тепавчевић, Веселин Губеринић, Ђорђе Целин, Милан Вјештица, Немања Жеравица, Давоор Поповић, Борис Бодоњи.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести