Акција „Да ли можеш да победиш ову екипу” на новосадском Новом насељу

У организацији Школе за основно и средње образовање “Др Милан Петровић” и Новог културног насеља, настављена је хуманитарно-спортска акција “Да ли можеш да победиш ову екипу”.
Dr Milan petrovic, fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Како је истакао Милош Дамјанић, дефектолог-васпитач у школи, акција је покренута крајем марта ове године и од тада је одиграно 14 утакмица у малом фудбалу, између екипе састављене од полазника школе и гостујућих тимова појединаца, организација и фирми.

„Прву утакмицу одиграли смо са екипом “Бифе Уна”, која је била наш гост и на затварању ове сезоне“, истакао је Дамјанић.

„После летње паузе, највероватније већ од октобра, наставићемо акцију која за циљ има да се повежемо с нашом заједницом, пре свега с комшијама са Новог насеља, како бисмо подигли ниво квалитета живота наших полазника. Успели смо у томе чак и више него што смо очекивали, јер нам је преко 100 људи већ било у гостима и играло утакмице с нашом екипом. Одзив је сјајан, људи у Новом Саду су веома отворени, желе да се придруже акцији и већ сада имамо најављене екипе за јесен и нови тромесечни циклус утакмица који планирамо. Посебну захвалност изражавамо Новом културном насељу.“       

Текст и фото: А. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести