ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ ПЛАВО-БЕЛИМА Спартак бољи од Војводине 2:0 (1:0)

Спартак Ждрепчева крв остао је нерешива енигма за тим Војводине, која ни у шестом међусобном сусрету није успела да победи у покрајинском дербију. Не само да није успела да победи, него је у седмом колу трећи пут поражена у овосезонском такмичењу.
1
Фото: fkspartak.com / ilustracija

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 1.000, судија Милан Митић (Лесковац), стрелци: Видаковић у 14. Убипарип у 56. минуту, жути картон: Милосављевић (Војводина).

СПАРТАК ЖК: Манојловић 7, Танасијевић 6,5, Керкез 6,5, Пријовић 6, Бијеловић 6, Ђурасовић 7, Видаковић 7, Станојев 6,5 (Ћаласан), Тодороски 6 (Тошески), Убипарип 7 (Мудрински), Бабић 6.

ВОЈВОДИНА: Царевић 5,5, Лазаревић 6, Росић 6 (Кајевић), Црномарковић 6, Бјековић 6 (Бутраковић), Зукић 6, Милосављевић 6 (Николић), Радуловић 6, Малбашић 6, Ивановић 6 (Вукић), Матеус 5,5.

У отвореној игру и мноштву покушаја у завршници напада, шутеви су углавно завршавали покрај стативе или изнад пречке. Војводина је напала прва: најпре је Ивановић у трећем, а потом и Лазаревић у осмом минуту запретили голману Манојловићу, који није морао да интервенише пошто је лопта оба пута промашила оквир његовог гола.

С друге стране, практично први напад домаћег тима завршио је резултатском предношћу Спартака. Најпре је Бјековић, избацивањем лопте у корнер, зауставио акцију Тодоровског по десној страни и тако омогућио Станојеву да из угла пошаље лопту пред Царевићев гол, где је

неодлучност Војводининог чувара мреже казнио Видаковић. Спартаков дефанзивни везни играч искористио је своју предност у висини и поред свог саиграча Танасијевића и гостујућих штопера главом послао лопту у мрежу.

Три минута касније узвратили су акцијом на супротној страни Милосављевић и Зукић. Први је асистирао, а други погодио стативу, наговештавајући резултатску неизвесност у наставку меча. У термину од 20. до 40. минута као да су такмичење у промашајима успоставили Тодороски с једне и Радуловић с друге стране. По два пута промашивали су из повољних позиција са дистанце, али је у том периоду најупечатљивији моменат оставила неспретна интервенција Суботичанина Бијеловића чији је старт на лопту завршио за који центиметар изнад сопственог гола.

Коначно, што се збира утисака у првом полувремену тиче у интервалу надокнаде времена Радуловић је центрирао с десне стране, Ивановић је млако захватио лопту у петерцу, натрчали су Малбашић и Видаковић, Малбашић је завршио у мрежи, а лопта у гол-ауту. Провером судијиног видео асистента установљено је да контакта мешу двојицом играча није биуло, тако да је и та ситуација остала у збиру промашаја новосадских фудбалера.

На идентичан начин, у односу на прво, развијала се ситуација на терену и у другом полувремену. Док је Војводина позиционирала тежиште игре око Манојловићевог гола, Спартак је дуплирао вођство после 11 минута игре. У дуелу са Матеусом Ђурасовић је одузео лопту, упослио Убипарипа, који је неометан стигао с лоптом на 20 метара од гола и прецизним шутем у доњи леви угао савладао Царевића.

Колико играчима Војводине недостаје сигурност у завршници сведоче њихове акције од 65. до краја меча. Најпре се Малбашић ухватио за главу, после несхватљивог промашаја са пет метара. Погодио је стативу. Четири минута касније Лазаревић, Зукић и Вукић везли су ситан вез шеснаестерцем Спартака, али је Вукићев шут Керкез скренуо у корнер. У 71. минуту, податак за рубрику „веровали или не“, Радуловић је упутио први шут у оквир гола, али је Манојловић одлично реаговао и пресекао лоптину путању ка његовој мрежи. Мрежу је погодио, али са спољне стране Лазаревић у 80 минуту, да би Кајевић главом три минута касније други пут, што се Војводине тиче, погодио оквир гола, али је Манојловић поново добро проценио ситуацију. На крају, дефанзива домаћих играча одолела је нападима Новосађана за њихов трећи тријумф у седам првенствених кола.  

Стратег Новосађана Ранко Поповић честитао је победнику вечерашњег дербија.

„Што се тиче саме игре и шанси, немам примедбе осим реализације“, казао је Поповић.

Александар Кежаков, тренер Спартака био је задовољан освојеним бодовима на домаћем терену.

„Пауза је добро дошла за припрему утакмице против Војводине. Момци су дали максимум”, казао је руски стручњак и захвалио се навијачима на подршци на овој утакмици.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести