ФИФА објавила имена 14 кандидата за фудбалера године

ЦИРИХ: Нови фудбалер Ал Насра Португалац Кристијано Роналдо изостављен је са листе кандидата за најбољег играча у прошлој години, коју је вечерас објавила Међународна фудбалска федерација (ФИФА).
1
Фото: Ilustracija/pixabay.com

На листи кандидата налази се 14 фудбалера.

То су Аргентинци Лионел Меси и Хулијан Алварез, Енглез Џуд Белингем, Французи Килијан Мбапе и Карим Бензема, Белгијанац Кевин де Брујне, Норвежанин Ерлинг Халанд, Мароканац Ашраф Хакими, Пољак Роберт Левандовски, Сенегалац Садио Мане, Хрват Лука Модрић, Египћанин Мухамед Салах и Бразилци Виницијус и Нејмар.

Међу њима нема Роналда, који је ову награду освајао 2016. и 2017. године. Ово је први пут да Португалац није изабран за кандидата од стране стручног панела који је именованала ФИФА.

На листи кандидата за тренера године у избору ФИФА налазе се Аргентинац Лионел Скалони, Мароканац Валид Реграуи, Италијан Карло Анћелоти, Француз Дидије Дешан и Шпанац Пеп Гвардиола.

Кандидати за награду "Ференц Пушкаш", која се додељује за најлепши гол године су Марио Балотели, Тео Ернандез, Алу Куол, Килијан Мбапе, Гонзалез Метили, Марсин Алекси, СалмаvПараљуело, Амандин Анри, Димитри Паје, Ришарлисон и Алесија Русо.

У саопштењу ФИФА се наводи да ће гласати капитени и селектори репрезентација широм света, као и одабрани новинари, а постоји и онлајн гласање које ће трајати до 3. фебруара.

Победници ће бити проглашени 27. фебруара на церемонији у Паризу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести