Фудбалери Воше, пре подне на базену, по подне на терену

После тренинг утакмице коју су у среду одиграли А и Б тим Војводине (резултат је био 5:3 за А екипу) у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику, шеф стручног штаба Новосађана Ненад Ванић одлучио је да јуче пре подне одведе своје ученике на базене у Бачки Петровац.
Igrači Vojvodine na bazenu u Bačkom Petrovcu  Foto: D. Vukićević
Фото: Играчи Војводине јуче на базену у Бачком Петровцу  Фото: Д. Вукићевић

Тамо су имали прилику да се релаксирају од напорних тренинга које свакодневно имају и да се припреме за оно што их очекује у наредних десетак дана, колико је остало до почетка новог првенства. Међутим, већ у предвечерњим сатима фудбалери су тренирали и наставили да се припремају за 1. коло Суперлиге Србије и утакмицу са Чукаричким.

Пре тога, црвено-бели ће имати генералну пробу сутра увече (субота) на стадиону “Карађорђе”. Ривал ће им бити прволигашки састав Пролетера из Новог Сада, а почетак сусрета, уз бесплатан улаз на западну трибину, заказан је за 20 часова.

- Искористили смо тренутак како би се играчи мало опоравили од обавеза које имају током свакодневног рада и мислим да нам је овај излет доста користио у том смислу - рекао је Ненад Ванић. - Већ у поподневним сатима вратили смо уобичајеном ритму тренинга и видело се да им је боравак на базену пријао.

Говорећи о тренинг сусрету два тима Воше и о томе шта је позитивно имао прилику да види, односно на којим стварима појединци још треба да раде, Ванић је додао:

- Практиковаћемо овакве утакмице, јер оне доприносе континуитету игара, посебно за млађе играче. Наравно да смо видели добре ствари, али и неке елементе на којима треба још да радимо. На делу су били играчи који су на вратима првог тима, али и они, млађи, који тек треба за то да се изборе. Не бих овом приликом да јавно истичем појединце, имали смо јуче састанак на ту тему, на којем смо анализирали сусрет и играчима је указано на елементе на којима треба да инсистирају у наредном периоду.

Било је уочљиво да лакше озлеђени играчи лагано улазе у ритам, да су се неки од њих вратили раду с екипом, док су остали близу том циљу.

- Малбашић, Планић, Вукасовић и Бубало још увек тренирају одвојено, али их већ данас очекујем у строју, односно да раде са осталим играчима - објаснио је Ванић. - Никола Ковачевић, који се такође жалио на повреду, већ је заузео своје место и нормално тренира, а видећемо, у зависности од извештаја клупског лекара, ко ће и да ли ће конкурисати за тим у сутрашњој генералној провери с Пролетером. Сигурно је да нећемо ништа да ризикујемо, односно да ровити фудбалери неће бити у тиму, али ћемо шансу пружити младићима који су сасвим близу такмичарске екипе. На тај начин проширићемо списак кандидата за тим, од чега ћемо, убеђен сам, имати велику корист када сезона буде почела.

А. Предојевић

Мелег није добио исписницу

Доста буре у новосадској спортској јавности изазвао је одлазак Дејана Мелега из Војводине у редове Кајзериспора. Информације из Турске говоре да је млади репрезентативац Србије потписао уговор с новим клубом, али Драгослав Вуковић, председник Надзорног одбора новосадске екипе, нагласио је следеће:

- Стигла је на наш рачун уплата од 300.000 евра, као обештећење за Мелега, али ми то не прихватамо, јер је цена за трансфер овог играча милион евра. Турци су уплатили поменуту суму на основу папира који је фалсификат и који су саставили Мелег и један члан бивше управе ФК Војводина, а ми га не признајемо. Нећемо му дати исписницу док се неко из Кајзерија не буде појавио и сео с нама за сто да разговара, јер такав папир не постоји ни код нас у документацији, нити да је оверен у ФСС-у. Уједно, Дејан Мелег ће морати да објасни ко му је дао такав папир, јер сигурно је да ми нећемо дозволити да било ко делује на штету ФК Војводина. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести