Инијеста: Постоји шанса да се Меси врати у Барселону

БУЕНОС АЈРЕС: Фудбалер јапанског Кобеа и некадашњи везиста Барселоне Андрес Инијеста изјавио је у разговору за аргентинску телевизију ТyЦ спортс да Лионел Меси још може да се врати у Барселону.
mesi
Фото: Youtube Printscreen

Инијеста и Меси играли су 14 година заједно у каталонском клубу. Шпанац је 2018. отишао у Јапан, а Аргентинац 2021. у Пари Сен Жермен.

"Некадашњи Меси и данашњи Меси другачији је од свих. Он је број један. Кроз каријеру је само растао, побољшавао се и чинио саиграче бољима. Екипа са Месијем има врло важан циљ - да остварује победе и осваја титуле. Нисам никог видео да ради ствари које он ради. Повратак у Барселону никад није лаган, али Лео може да се врати, још постоји могућност за то", изјавио је Инијеста.

Искусни везиста, стрелац гола у финалу Светског првенства 2010. којим је Шпанија победила Холандију (1:0) и постала шампион планете, верује да Меси може да освоји предстојећи Мундијал у Катару са Аргентином.

"Аргентина је један од фаворита за освајање Светског првенства. Имају сјајан тим, са искуством, али и младе играче. Тренутно су одлични. Ако је Меси ту, наравно да је један од фаворита. Остали кандидати су Бразил, Шпанија и Француска. Ако Меси освоји Светско првенство, бићу срећан као његов бивши саиграч", поручио је Инијеста.

Мундијал у Катару играће се од 20. новембра до 18. децембра, а Аргентина ће се такмичити у Ц групи са Саудијском Арабијом, Мексиком и Пољском.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести