Куп Србије: Сремци ипак нису могли до нове сензације

После елиминације Партизана фудбалери Радничког из Сремске Митровице нису успели да начине нову сензацију у Купу.
ФК Црвена звезда/Осман Букари одиграо је још једну добру утакмицу за црвено-беле
Фото: ФК Црвена звезда/Осман Букари одиграо је још једну добру утакмицу за црвено-беле

Црвена звезда је заслужено славила и пласирала у четвртфинале овог такмичења.

По кишом наквашеном терену тешко је било играти добар фудбал па је издање две екипе тако и изгледало. Растрзано, без течних акција и много шанси. Додуше, од Радничког се није ни очекивало да нападне Црвену звезду али је имао потешкоћа у изласку у контре. Црвена-звезда је имала иницијативу али је врло лоше изгледала. Није било јасне идеје, давио се противник, кружењем лопте око његовог шеснаестерца. Прву шансу имао је Иванић у 20. минуту али је лоше одреаговао и све је пропало. Потом је Катаи био у прилици а Остојић одбранио. Нешто касније Раднички је истрчао у опасну контру али је Илић закаснио на лопту и пропустио шансу да намучи Борјана. Отресита игра Митровчанима је донеа једанестерац у 37. минуту, пошто је Мијаиловић руком закачио лопту свом казненом простору. Прецизан са беле тачке био је Ђорђевић за – 1:0. Вођство домаћих ипак није дуго трајало јер је Иванић, у намери да одигра пас до Катаија – постигао гол.

Гости су преокренули резултат у 56. минуту када је на центаршут Букарија Ракоњац затресао мрежу. Асистент код гола могао је потом и да се упише у стрелце али је био непрецизан. Што није успео он јесте Кангва, када је у 65. минуту, на пас Кангве, затресао мрежу.

До краја, црвено-бели су могли постићи још неки гол али остало је – 1:3.

Раднички (СМ) – Црвена звезда 1:3 (1:1)

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: стадион Радничког, гледалаца: 1.000. Судија: Илић (Крагујевац). Стрелци: Ђорђевић (из пенала) у 38. За Раднички а Иванић у 43, Ракоњац у 56. и Кангва у 65. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Протић, Чарапић, М. Илић (Раднички) а Мијаиловић, Канга (Црвена звезда).

РАДНИЧКИ: Остојић 6, Илић 6, Игњатовић 6 (Милицановић), Спасојевић 6, Протић 6 (Миодраговић), Ивић 6, Гајић 6, Петровић 6,5 (Стевановић), Чарапић 6,5, С. Илић 6,5 (М. Илић), Ђорђевић 7 (В. Петровић 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6 (Васиљевић), Виго 6,5, Ераковић 6,5, Лековић 6,5, Родић 6 (Азаров 7), Мијаиловић 6 (Кангва 7), Канга 6,5, Букари 7, Иванић 7, Катаи 7 (Митровић 6,5), Ракоњац 7.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести