Може ли Лала да покрене екипу?

Паузу у првенству фудбалери Младости Гат искористиће за боравак и рад на падинама Златибора.
Дневник/Ф. Бакић/ Милана Видакова (с лоптом) и остале гатовце чека тежак рад у наредним данима
Фото: Дневник/Ф. Бакић/ Милана Видакова (с лоптом) и остале гатовце чека тежак рад у наредним данима

Новосађани су јуче отпутовали на српску планинску лепотицу где ће, у миру хотела „Палисад” и оближњих терена, покушати да пронађу чаробну формулу која би их одвела до опстанка у Суперлиги. На двонедељно ферије „гатовци” су отишли као последњепласирани тим у елити и, бар у овом тренутку, изгледа као да им спаса нема и да ће се преселити у прволигашку конкуренцију.

С оваквом констатацијом, сигурни смо, не слаже се тренер млађег суперлигаша из Српске Атине Ненад Лалатовић. Баш због тога, решио је да своје ученике одведе ван Новог Сада, понуди им жесток рад и покуша на тај начин да их покрене. Уосталом, популарни Лала је и сам приметио да његов нови тим игра као да је научио да губи и истакао да му је то неприхватљиво.


Распоред

По зваршетку паузе, дакле, Младост Гат биће гост шампиона Црвене звезде на стадиону „Рајко Митић”, а потом је очекују два сусрета с ривалима против којих би могла да слави. Прво у Нови Сад долази Колубара, а у последњем колу пред плеј-аут, Новосађани одлазе у Лучане, на дерби зачеља који ће одиграти с имењаком из ове вароши.


Отворено је питање, међутим, да ли темпераментни тренер има ту моћ да размрда прилично учмалу атмосферу у тиму (барем када је у питању (не)прихватање учесталих неуспеха), јер, ма како то звучало преоптимистички, времена и простора за избегавање ружног сценарија још увек има. Десет утакмица остакло је до краја сезоне, 30 бодова је у игри, па су свакакве могућности и даље „у игри”.

Јуче су Лалатовић и његови сарадници на пут повели готово комплетан тим, а у данима који су пред нама, знаће се које и какве најављене промене у саставу ће да направе. Кажемо да је тим готово комплетан, пошто на Златибор нису отишли повређени Срђан Грабеж, као ни Јован Митуљикић, који је с младом репрезентацијом Србије, односно Емануел Хакман, који има обавезе у селекцији Тогоа.

- Тренираћемо и по два пута дневно, како бисмо покушали да унесемо значајне промене у екипу - рекао је Лалатовић. - Имамо у тиму доста играча који до сада нису имали већу минутажу, а сада је прилика да докажу да је заслужују. У повратку, у суботу, одиграћемо тренинг утакмицу с Радничким 1923 у Чачку, а онда ћемо наставити с радом у Новом Саду, све до првенственог сусрета са Црвеном звездом у Београду.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести