ПЛС: "Канаринци" поделили бодове с Инђијом

ЧЕЛАРЕВО: Фудбалери Новог Сада одиграли су нерешено са Инђијом у 25. колу Прве лиге Србије.
f
Фото: Momenat sa utakmice u Čelarevu/J. Grilić

Обе екипе су могле до победе, играо се леп фудбал, али су Новосађани и Сремци на крају поделили бодове.

Уводни минути сусрета су протекли у опрезној игри обе екипе, без превише залетања и са акцијама грађеним од ноге до ноге. На истеку 10. минута Инђијци су имали добру шансу након лепог напада домаћих брзо су пренели лопту на супротну половину, а капитен Десанчић је покушао атрактивно да заврши акцију, али није био прецизан. Конкретнији су били гости из Срема, али су имали проблема са реализацијом и фалио им је завршни ударац. Наставили су гости са добрим потезима, па су у 20. минуту поново били близу да савладају Владимира Елесина, али је нападач  "белих" Давор Ракић погодио оквир гола.

Темпо утакмице је био слаб и чинило се као да сунчано време не прија актерима дуела у Челареву. Истурени трио "канаринаца" Живковић, Милосављев и Кокир правио је највише проблема одбрани гостију, а управо је Јован Кокир у 37. минуту одлично примио лопту од Владана Милосављева и разорним ударцем савладао је голмана Милоша Чупића за вођство домаћих.

У наставку сусрета први су припретили Новосађани преко Владана Милосављева који је заломио чувара, затим шутирао, али је ударац био слаб, па је Чупић лако ухватио лопту. У наредном нападу гости су повукли контру и када се чинило да ће домаћи дефанзивци лако интервенисати голман Владан Елесин се сударио са Огњеном Мажићем, а њихову несмотреност је искористио Драган Радосављевић и поравнао резултат. Публику на стадиону у Челареву разбудио је Кристијан Живковић силовитим ударцем са 20 метара, али се голман гостију поново истакао. У финишу сусрета у екипи Новог Сада младог Сердара је заменио Вујаклија који је донео свежину, али није успео озбиљније да припрети Инђијцима па су након 90 минута екипе поделиле бодове.

В. Гвозденовић

Нови Сад - Инђија 1:1 (1:0)

ЧЕЛАРЕВО: Стадион у Челареву, гледалаца 400. Судија: Бикић (Зрењанин). Стрелци: Кокир у 37. минуту за Нови Сад, а Радосављевић у 59. минуту за Инђију. Жути картони: Вуковић, Стојановић (Инђија)

РФК НОВИ САД: Елесин 7, Радивојевић 6,5, Обенг 6, Милосављев 6 (од 60 В. Балабановић), Пинто 7, Сердар 6 (од 72. Вујаклија), Кокир 7,5 (од 80. Влалукин), Живковић 6,5 (од 60. Младеновић), Станић 6 (од 72. Благојевић) Јокић 7, Мажић 6,5.

ИНЂИЈА: Чупић 7, Кукољ 6,5 (од 83. Ђурковић), Ракић 7, Десанчић 6,5, Србијанац 7 (од 74. Стевановић), Вуковић 6,5, Стојановић 7 (од 89. Ђоковић), Јањић 6,5 (од 75. Гајиловић), Рађен 6,5, Мијаиловић 7, Радосављевић 7,5 (од 74. Недељковић).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести