Стојковић: Оваква шанса не сме да се пропусти

СТАРА ПАЗОВА: Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је данас на конференцији за медије да репрезентација не сме да пропусти ову шансу да се квалификује на Европско првренство.
2
Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

"Орлови" сутра од 20:45  часова дочекују Литванију на стадиону "Рајко Митић" у првом колу групе Г.

"Све тече по плану и програму, класична стандардизација. Наравно да смо поред тренинга који треба да нам послуже да будемо бољи, време смо искористили да разговарамо о свему. Потпуно сам задовољан. Атмосфера је одлична, момци су посвећени изазовима који следе и верујем да ће сутра показати све што можемо", изјавио је Стојковић.

Додао је да је тренутно једини циљ репрезентације да се нађе на Европском првенству у Немачкој.

"Увек морате да имате неки циљ који је реалан. Ми стављамо испред себе циљ да желимо да играмо у Немачкој. Знамо да морамо ићи корак по корак. Квалификације смо за Светско првенство успели да завршимо на начин који заслужује похвале. Лигу нација смо завршили на првом месту, што значи да српски фудбал има квалитет. На Светском првенству смо имали једно клизање и пуцали смо, али смо промашили мету. Пред нама је нови изазов који се зове Европско првенство. Морамо ићи корак по корак. Оваква шанса не сме да се пропусти. Нема никакве разлике у квалификацијам. Са једне стране је била Доха, а сада је Немачка", истакао је Стојковић и потом се осрвнуо на првог противника Србије у квалификацијама.

Он је рекао да се према свим противницима гаји поштовање.

"О резултатима литванског националног тима, то за вас није задовољавајуће. Као и увек, концентришемо се на нашу игру. Биће изазов за нас, али и за вас. Ово је само почетак. Свих пет екипа у групи има исту шансу, да буде део Европе. Знам да сте променили тренера и да неки играчи играју у Србији. Имамо све информације о Литванији, као и они о нама. Тако да нема изненађења", констатовао је селектор Србије.

Капитен репезентације Душан Тадић додао је да цела екипа тежи да буде боља из меча у меч.

"Тврда екипа, покушаће да затворе прилаз голу. Ми ћемо пробати да играмо наш фудбал, нападачки. Мислим да смо пребродили Светско првенство, да смо то оставили иза себе. Увек тежимо да будемо бољи. Имамо нови циклус. Очекујем да ће покушати да одбране свој гол и покушати преко контра напад. Покушаћемо да покажемо да смо бољи без обзира на то ко је са друге стране. Фокусирамо се на себе и то је то", закључио је Тадић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести