У ФК ВОЈВОДИНА ДОЧЕКАЛИ КАЈЕВИЋА Јача конкуренција у маневру Воше

Својевремено играч Чукаричког (2016-22), Ријеке и Цириха, до пре годину дана члан кинеског клуба Јангце, 33-годишњи Асмир Кајевић из Рожаја потписао је двогодишњи уговор са ФК Војводина.
2
Фото: Dnevnik.rs

Игра на позицији задњег везног играча, са могућностима офанзивног деловања у свим фазама игре. Лопту је почео да шутира у најмлађој селекцији рожајског Ибра, а први уговор потписао је са београдском Борчом 2008. године. За црногорске репрезентативне селекције наступио је 23 пута, од тога и у две утакмице сениорског тима. У редове Новосађана стиже као слободан играч, без уговорних обавеза.

-Имао сам прилику да погледам неколико утакмица Војводине у финишу првенства – рекао је Кајевић приликом потписивања уговора у свечаној Сали ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику. – И без тога, јасно је мени било у који клуб долазим и шта се од мене очекује. И док сам био у Чукаричком играо сам многе утакмице против Војводине. Прија ми поверење које ми је указано, преостаје ми да на поверење одговорим пуним капацитетом. Сигуран сам да ће задовољство на крају сезони бити обостграно.


Топић одлази, можда и Кабић

Председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић најавио је могућност трансфера двојице квалитетних играча, који су прошли омладинску школу „Илија Пантелић“.

-За Топића имамо конкретну понуду на столу, коју ћемо највероватније и прихватити, док за Кабића имамо усмену понуду – прецизирао је Збиљић. – Преговори око Кабића ће да потрају, реч је заиста о трансферу са врло озбиљном понудом, тако да не очекујемо брзо окончање преговора и никако по сваку цену.  

Збиљић је решио и Дневникову најаву пре четири дана о могућем расплету „раскршћа“ на коме се нашао играч Војводине на позајмици у Сампдорији Михаило Ивановић. Њему уговор о позајмици истиче 30. јуна, а Сампдорија има уговором дефинисано право на првенство откупа талентованог нападача, који је недавно дебитовао за тај клуб против Милана. Збиљић је, наиме, најавио Ивановићев повратак у Војводину!


Спортски директор Војводине Марко Јовановић нагласио је да је клупска скаутинг служба испратила учинак и форму свог новог члана и препоручила га спортском сектору. Председник клуба Драгољуб Збиљић планове и намере у периоду који следи назначио је као део стратегије која би до краја његовог мандата требало да резултира трофејом у сезони 2025-26. године.

-Скаутинг служба је још у фебруару пријавила да је Кајевић играч какав нам је потребан у тиму – реклао је Збиљић. - Нећемо да претерујемо са одласцима наших играча, нити са довођења нових. Двојицу ћемо да пустимо уз одговарајућа обештећења, а четворицу да доведемо и да лагано склапамо тим за нову сезону. Прва година мог мандата је иза нас, примарни циљ смо остварили пласманом у европске квалификације. Најважније је то да смо у претходној години стабилизовали клуб, спречили његово пропадање до нивоа какав је доживео нишки Раднички, на пример. Кајевићу желим добродошлицу у наше редове, не сумњам да ће се брзо уклопити у шему нашег тренера Радослава Батака, искусан је играч, интернационалац.

Што се тиче судбине играча којима истичу уговори за неколико дана, пре свих Вељка Симића, спортски директор Јовановић је недвосмислено одговорио да њему уговор истиче, да је он слободан играч и да може да потражи нову средину у којој би наставио каријеру.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести