Војводина поново на окупу: Пауза добродошла

Са позитивним искораком у сусретима са нишким Радничким и нарочито у дербију са Чукаричким, али и неубедљивим издањем на гостовању код Јавора у Ивањици иза себе, фудбалери Војводине су  наставили да тренирају на теренима у својој бази ФЦ Вујадин Бошков у Ветернику.
FK Vojvodina
Фото: Ј. Грлић

До новог првенственог искушења у сусрету са Партизаном на „Карађорђу” имају на располагању још осам дана. Сасвим довољно да погледа усмереног ка европским квалификацијама самопоуздање учврсте и новине у игри поставе на ваљане основе, нарочито у завршници напада, али и у последњој линији одбране, где је уочљиво било одсуство централног бека Уроша Витаса. Његов имењак Николић стандардно је одгворио на захтеве игре, доследно следећи тренерове замисли и препоруке.

- Такмичарска пауза у првенству добро нам је дошла – искрено ће један од најпоузданијих играча Војводине, стрелац гола за један бод у Ивањици Урош Николић. – Добро смо кренули са новим шефом. Сада имамо довољно времена да то уигравање подигнемо на захтеван ниво. Одлично се разумемо и зато могу да најавим добре игре и позитивне резултате у мечевима који пристижу. Мислим ту на оне три у првенству са директним конкурентима за врх табеле и на преосталих седам у плеј-офу, када се буде решавала сезона. Губитком два бода против Јавора јесмо мало успорени у постизању циља, али сагласни смо да ништа није изгубљено у трци за треће место. Пристиже и расплет у такмичењу за Куп Србије где такође гајимо значајне амбиције.


Витас спреман за Партизан

Колико је Урош Витас недостајао у одбрамбеним редовима Новосађана уочљиво је било у шетњама јаворовог стрелца Петра Гигића кроз Царевићев шеснаестерац. Ивањичанин је тада проглашен за играча те утакмице. У сусрету са Витасом, по завршетку јучерашњег тренинга, он је оптимистички најавио повратак на терен.

- Опоравак иде добро, ињекције су урадиле своје – прокоментарисао је стање повреде, погледа усмереног на повређену ногу, Урош Витас. – Доктор је задовољан, ја још задовољнији најавом да ћу бити спреман за сусрет са Партизаном.


Три утакмице са директним ривалима за треће место, које је наш саговорник наговестио, стижу редом: са Партизаном на Карађорђу 1. априла, потом са ТСЦ-ом у Бачкој Тополи и у последњем колу основног суперлигашког дела у Нови Сад стиже Нови Пазар.

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести