Баскеташи о освајању светског злата: Играли смо као тим

БЕОГРАД: Били смо као један, играли као тим, показали карактер и велику жељу да вратимо светско злато у Србију, рекао је данас капитен репрезентације Србије у баскету 3X3 Дејан Мајсторовић на званичној конференцији за медије поводом освојеног злата на Светском првенству у Антверпену.
2
Фото: FoNet

Мајсторовић је у Антверпену освојио своје четврто злато на Светским првенствима, од укупно пет колико сада има Србија.

“Одиграли смо још један добар турнир. Отишли смо да узмемо злато, били смо као један, показали смо карактер. Имали смо великужжељу да вратимо злато у Србију које смо пропустили на прошлом Светском првенству. Надам се да ћемо се и са наредних првенстава враћати са медаљама. Имамо у септембру Европско првенство Грацу и надам се да се поново видимо”, рекао је Мајсторовић.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић истакао је да је поносан на овај састав.

"Веома сам срећан због овог успеха. Све честитке у моје име и име Савеза. Поносан сам на овај тим због свега што су урадили. Надам се да ћемо се поново видети са истим разлогом”.

Селектор тима Марко Ждеро је Светско првенство освајао као играч, а сада је до светског трона стигао први пут као селектор.

“Сада причам из ове перспективе као тренер јер сам доносио медаље Србији као играч. После Олимпијске медаље се говорило да ли је та бронза успех или не. После Токија смо подмладили састав. Репрезентација је састављена из два тима, Лимана и Уба. Имали смо доста времена за уигравање. Много смо тренирали и то се исплатило”, рекао је селектор Ждеро.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести