Кошаркаши Србије бољи од Филипина

БЕОГРАД: Мушка кошаркашка репрезентација Србије победила је вечерас Филипине 83:76 у другом мечу олимпијских квалификација у Београду.
s
Фото: kss.rs

Србија је уписала другу победу, пошто је на старту турнира у групи А после велике борбе синоћ победила Доминиканску Републику са 94:76 и у полуфинале се пласирала са првог места.

У драматичној завршиници изабраници Игора Кокошкова успели су да дођу до тријумфа, а преломним тренуцима одличан је био Бобан Марјановић, који је са осам везаних поена осигурао победу.

Најефикаснији у победничком тиму био је управо Марјановић са дабл-дабл учинком од 25 поена и 10 скокова, Огњен Добрић је додао 16, а Милош Теодосић два мање.

Кренула је Србија добро, стекла двоцифрени предност после првог дела меча, али су минус од 15 поена Филипинци брзо стигли у наставку.

Изједначено је било до самог краја, водила се велика борба, али је на крају Србија захваљући Марјановићевој минијатури у финишу меча успела да дође до победе.

Меч је обележила и повреда Стефана Јовића.

Теодосић: Морамо да поправимо приступ
 

Капитен кошаркаша Србије Милош Теодосић изјавио је вечерас да је тим у мечу против Филипина у неким тренуцима играо опуштено и неодговорно.

У неким тренуцима смо се опустили. Играли смо неодговорно и опуштено, на крају смо имали неизвесну завршницу. То не смемо да дозвољавамо, ово није начин на који треба да играмо, рекао је Теодосић новинарима после меча.

Србија је вечерас играла без поврђених Немање Бјелице и Николе Калинића, а повредио се и Стефан Јовић.

Сигурно да утиче. Ето сада и Јовке. Надам се да је све добро, али није деловало тако. Ево да кажем одмах, више бих волео да смо изгубили ову утакмицу него да смо изгубили Јовкета, рекао је Теодосић.

Наредни противник биће у полуфиналу поражени из меча Италија-Порторико.

Морамо да поправимо приступ, јер овако не можемо да играмо. Није битно ко је противник, не зависи исход од њих, него искључиво од нас. Ако будемо играли како умемо, победа неће изостати, закључио је Теодосић.

Бобан Марјановић истиче да је најважније да је победа уписана.

Сви играју баскет, сви желе на Олимпијске игре. Нама је фалило наших играча, који су били одсутни због ситних повреда, који су хтели да залече те повреде како би играли полуфинале и финале. Успели смо да изгурамо ову победу, то је важно. Идемо даље. Сваки противник је тежак, рекао је Марјановић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести