Кошаркашице Воше вечерас (20.30) против Шапчанки: Плеј–оф у џепу

ШАБАЦ: Након  одличне игре и убедљиве победе против Краљева у 19. колу Прве лиге Србије (79:66), кошаркашице Војводине 021 су обезбедиле најмање четвту позицију у првенству и учешће у плеј – офу.
k
Фото: Košarkašice Vojvodine 021

На тај начин, основни циљ пред старт првенства је остварен, али на помолу су нови изазови. Вечерас од 20.30 сати у Шапцу Воша је на новом искушењу, јер против домаће Дуге игра меч за одлазак на финални турнир купа. Уколико победи, Војводина ће се пласирати на финални тирнир Купа „Милан Цига Васојевић“ који се 12 и 13. марта игра у Нишу.

– Срећа на жребу нас није погледала, добили смо најтежег ривала у овој фази такмичења – каже тренер Војводина 021 Александар Јовановић. – Дуга је у серији победа, солидна су екипа и неће нам бити лако. Ипак, ми смо лане били у финалу купа и желимо у најмању руку да поновимо успех од прошле године.


Парови купа другог степена

Данас

Раднички – Краљево  (13)

Партизан – Арт баскет (18)

Дуга – Војводина  (20.30)

Сутра

Новосадска ЖКА – Ц. звезда (16.30)


У поменутом финалу, београдски Арт баскет је у самом финишу обезбедио победу и измакао трофеј Новосађанкама. Од тада је тим Војводине 021 знатно промењен, али стандарди су остали високи. Ипак, одлазак Латинке Душанић у иностранство те повреде неколицине битних играчица, успериле су Вошу у походу на трофеје.

– Душанићеву нисмо могли да задржимо – каже Јовановић. – Потом, поред короне, проблем су биле и озледе. Владана Вујисић  је три месеца била ван тренажног процеса, а Ана Илић и Лара Радуловић и даље хватају ритам након тешких повреда и операција током минуле сезоне, ретко када смо били комплетни... Али, то је наша реалност. Сатисфакција је то што смо испунили основни циљ који је Град Нови Сад пред нас поставио, а то је пласамн у плеј – оф, те растерећени, али са великом жељом за победом, идемо данас у Шабац – најављује тренер црвено - белих.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести