Васић: Ова генерација српских кошаркашица завршава на прави начин

ВАЛЕНСИЈА: Кошаркашице Србије вечерас од 21 сат против Француске играће у финалу Европског првенства у Валенсији и бориће се за другу златну медаљу у историји за српску женску кошарку.
srb
Фото: Youtube Printscreen

Србија је синоћ после велике борбе и драме победила Белгију са 74:73 у полуфиналу Евробаскета, а вечерашње финале биће реприза финалног меча Европског првенства из 2015. године, када су изабранице Марине Маљковић тријумфовала против Француске (76:68) и постале шампионке Европе.

Тада је освојена прва златна медеља у историји женске кошарке, а у односу на претходни Евробаскет из 2019. године, када су се кошаркашице у Београду окитиле бронзом, Србија ће ова овај пут узети сјајније одличје.

"Ово са Белгијом је била утакмица коју смо само ми могле да изгубимо, не оне да нас победе. То сам рекла тиму у полувремену. У наставку је то стварно било ''кидање'' до последњих атома. У финалу смо! Као да још тога нисмо свесне, због овог краја. Мало нас је тај последњи шут пресекао. Емоције нам се још нису слегле. Дефинитивно, за ову нашу генерацију, прича се завршава на први начин. Сада играмо утакмицу у којој немамо шта да изгубимо. Имамо загарантовану медаљу", рекла је Соња Васић за сајт КСС.

Александра Црвендакић, која је сусрет са Белгијанка завршила са 15 поена, нада се добром исходу и у финалу.

"Размишљала сам само о томе како да помогнем да бисмо отишли у финале. Цео тим је урадио прави посао. Много смо тренирале, много смо уложиле труда и рада. Заслужиле смо да уђемо у ово финале и да се боримо за злато. Француска нам је свима добро позната. То су све играчице европског, високог нивоа, али, нико није непобедив. И ако ми будемо играле нашу игру, ценим да ће бити добро", рекла је она.

Тина Крајишник каже да су велика борба и енергија довеле Србију до финалне утакмице шампионата Европе.

"Не могу да објасним колико сам поносна што сам овде, колико сам поносна на све девојке, на стручни штаб. Ово је буквално био тренутак за који се живи. Само ми знамо колико смо уложили. Та енергија коју имамо међусобно, довела нас је довде. Јесмо грешиле на крају, довеле смо и себе и друге до лудила. На крају је победило то што смо имали су себи", рекла је она.

"Све је могуће у финалу и треба да верујемо. Финале се игра са набојем свих емоција, свом енергијом која је остала, са највећом жељом. Верујем да можемо много боље и да не доведемо неку утакмицу у драму, да коначно одиграмо утакмицу којом ћемо бити потпуно задовољне", закључила је Крајишник.

Пре финала од 18 сати Белгија и Белорусија играће за треће место.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести