Ковач: Морало је да буде много боље

КРАКОВ: Селектор одбојкаша Србије Слободан Ковач изјавио је да није задовољан многим стварима приказаним у мечу против Грчке.
Slobodan Kovač/Fonet/CEV
Фото: Фонет/CEV/Слободан Ковач

Србија је синоћ у последњем мечу групе А победила Грчку 3:2, два пута је водила у сетовима, да би на крају у петом сету сломила отпор Грка, који су наступ на шампионату Европе завршили као последњи у групи, док је српски тим као други обезбедио осмину финала.

"Увек је проблем што те утакмице које си већ "добио" или које ништа не значе, много је тешко играти. Противник има мотив, а са друге стране имамо доста играча са искуством којима ове утакмице тешко падају. Тешко им падне да се мотивишу. Уместо да дају подршку млађима, сав терет пада на млађе играче, који имају квалитет, али не могу још да буду носиоци него могу да буду део екипе да кажем", рекао је Ковач у изјави за Одбојкашки савез Србије (ОС С).

Ковач је истакао да му се ништа није свидело у синоћњем мечу, а није био задовољан ни реакцијом играча на тактичке измене које је правио.

"Реакција је била никаква и то ме забрињава. Ово је морало да буде много боље. Морамо да причамо мало, да разјаснимо неке ситуације. Некад кад ти хоћеш онда се деси да не можеш. То је била поента састанка пре утакмице. Морамо да уђемо веома концентрисани, јер ако противник крене да игра ти би да се вратиш у игру, али не може. И то се показало. Честитам Грцима на доброј игри, али ми смо победили и пети сет је био одличан. Остало је са великим проблемима", закључио је Ковач.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести