Куп Србије: Воша спремна за победу

Пре месец дана одбојкаши Војводине вратили су се с гостовања у Пожаревцу као поражени од Младог радника (1:3) у првој утакмици полуфинала Купа Србије.
Ф. Бакић/ Петар Крсмановић (21) верује у тријумф над Пожаревљанима
Фото: Ф. Бакић/ Петар Крсмановић (21) верује у тријумф над Пожаревљанима

После вођства 1:0, Новосађани су на разлику изгубили следећа два сета, да би четврти олако препустили домаћину. Силно је шампион мотивисан да се домогне финала, па се нада да ће данас од 17.30 часова стићи до победе која ће му то и омогућити. У случају да тимови остваре по једну победу у овом двомечу, финалисту одређује бољи сет количник, а уколико је он исти, онда бољи поен количник из сваке утакмице појединачно.

– И да смо тријумфовали у првом сусрету, данас бисмо ишли на победу, то је наш императив. Спремно дочекујемо ову утакмицу и верујем да ћемо од почетка наметнути наш ритам и да ћемо госте напасти сервисом. Млади радник има искусне играче и пружиће јак отпор, али, ако ми будемо на нашем препознатљивом нивоу, победићемо – поручио је капитен Новосађана Петар Крсмановић пред последњу утакмицу у 2022. години.

Војводина је у победничком ритму, добила је последњих 10 утакмица у првенству и жели на исти начин да одради данашњи задатак и оде на заслужену паузу.

– Очекујем да ћемо одиграти другачије него у првом сусрету у Пожаревцу. Као прво, зато што играмо код куће и имаћемо подршку навијача, а као друго, очекујем да од почетка направимо притисак на игру ривала. Морамо да наметнемо наш ритам како бисмо дошли до тријумфа. Млади радник има доста старијих, искуснијих играча, који знају да се надигравају и један од највећих квалитета им је сервис. Знамо их добро. Победа и пласман у финале била би нам сатисфакција за крај календарске године – поручио је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

У другом реваншу полуфинала, сутра од 19.30 часова, састаће се Партизан и Раднички. У првом сусрету Крагујевчани су били бољи 3:1 од браниоца трофеја.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести