Лазар Бајандић, одбојкаш Војводине, после победе над Партизаном: Показала се наша младост

Замало да одбојкаши Војводине прокоцкају победу у првој утакмици полуфинала Купа Србије против Партизана, јер су испустили предност од 2:0 у сетовима, па су на крају до тријумфа дошли тек у тај-брејку – 3:2 (25:20, 25:23, 16:25, 19:25, 15:13).
odbojka
Фото: Филип Бакић

Узбудљив сусрет у земунској хали Мастер наговестио је још једном да црно-бели неће тако лако одбранити сва три трофеја, јер је новосадски подмлађени састав ипак ове сезоне спреман за више домете, упркос томе што управа није ставила никакав имератив пред екипу, осим оног да се што више напредује.

Војводина је већ узела Партизану један пехар, Суперкуп на почетку сезоне, када је славила 3:1, а у другом међусобном сусрету је дошла поново до победе, иако пут до ње није био нимало лак.

– У овој утакмици се показала наша младост. Много смо пали у игри у трећем и четвртом сету, што не би смело да нам се дешава после онако одигране две деонице. Драго ми је што смо у тај-брејку успели да се повратимо. Заиста смо дали све од себе. Сви смо уживали у овој утакмици, па верујем и публика и надам се да ће и следећа бити овако узбудљива и да ћемо ми опет победити – истакао је најефикаснији у редовима Воше са 19 поена примач Лазар Бајандић.

Реванш се игра 27. децембра, а црвено-бели ће имати прилику да овере финале пред домаћом публиком. Пре тога ће се ова два тима састати у одложеној првенственој утакмици 6. кола у Спенсу.

– Био је ово јако тежак дуел. Дошли смо до важне победе. Прва два сета смо одиграли сјајно, а после смо пали. Било је то мало и због нас, али више због добре игре Партизана. Црно-бели су сјајно сервирали и нападали, сви елементи су им ишли од руке. Највише сам срећан што су играчи успели да се подигну у петом сету и победе у тој неизвесној завршници – поручио је шеф стручног штаба Војводине Марко Наранчић.

Новосађане у недељу очекује утакмица 10. кола Суперлиге у којој од 18 часова у малој сали Спенса дочекују Борац из Старчева.

У другом полуфиналу Купа Србије Млади радник из Пожаревца је у Крагујевцу савладао Раднички 3:0 (25:22, 25:18, 25:21).

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести