Лигa шампиона: Војводина ослабљена на гостовању Зениту (17.30)

Оно што тренутно мучи скоро све спортисте на свету, није заобишло ни одбојкаше Војводине НС семе, који ће се ослабљени због корона вируса супротставити Зениту из Санкт Петербурга у четвртом колу Лиге шампиона од 17.30 часова (пренос Арена спорт 2 Премијум).
ОК Војводина НС С/ Још један изазован задатак: Андреј Рудић
Фото: ОК Војводина НС С/ Још један изазован задатак: Андреј Рудић

Надали су се Новосађани да ће почетком ове године бити конкурентнији у најелитнијем европском такмичењу, поготово што су доласком Камила Баранека решили мукотрпно питање позиције примача, али и Чех је, нажалост, сада међу зараженим ковидом-19. Уз њега, позитиван је и први либеро Стефан Негић, а екипа тренера Слободана Бошкана, неће моћи да рачуна на још двојицу из стартне поставе, дизача Андрију Вилимановића, кога поново муче леђа, као ни на коректора Радослава Парапунова.

– Дошли смо у Русију некомплетни, али борићемо се као да су сви ту – поручио је Андреј Рудић, средњи блокер српског шампиона. – Од прошлог званичног дуела који смо одиграли прошло је месец дана, нисмо ишли ни у Лисабон на гостовање Бенфики 12. јануара и иако смо одиграли неколико пријатељских сусрета, недостају нам утакмице.

Управо због позитивних резултата на пи-си-ар тестовима, Војводина је морала да откаже дуел трећег кола Лиге шампиона против португалске екипе. Пропустили су тада Новосађани прилику да се додатно уиграју и званично почну такмичења у овој години, тако да ће у Русији направити први корак у 2022.

– Дошли смо раније да бисмо се адаптирали на временску разлику и салу и сигуран сам да смо то искористили на најбољи начин. Преостаје нам да се покажемо у најбољем светлу – рекао је Рудић.

Биће ово други сусрет Војводине са Зенитом, а тим из Санкт Петербурга је у другом колу групе Д славио максималним резултатом у Спенсу. Надметања у руској Суперлиги трају још од почетка јануара, па је данашњи ривал црвено-белих већ одиграо три утакмице, што му је додатни плус у односу на Новосађане, који су свесно улогу фаворита препустили домаћину. Војводина је до сада забележила два пораза, од Зенита и Берлина.

К. Бугарски

Група Д

Зенит – Војводина     (данас, 17.30)

Берлин – Бенфика     (сутра, 19.30)

1. Зенит

2

2

0

6:0

6

2. Берлин

2

2

0

6:1

6

3. Бенфика

2

0

2

1:6

0

4. Војводина

2

0

2

0:6

0

Уторак

Зират – Варшава       (17)

Јастребски – Роселар         (18)

Среда

Динамо М – Масејик (17)

Фенербахче – Трентино     (17)

Козле – Новосибирск (18)

Лубе – Марибор (19.30)

Фридрихсхафен – Хебар     (20)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести