Одбојкаши Војводине НС Семе поражени у војвођанском дербију

Одбојкаши Војводине НС Семе, актуелни шампиони Србије, нанизали су трећи узастопни пораз у првенству, овога пута од суботичког Спартака који је овом победом обезбедио трећу позицију пред плеј-оф.
д
Фото: Dnevnik.rs

Суботичани су одиграли веома храбро, без респекта према шампиону и то им се исплатило, а Новосађани су још једном деловали веома слабо без идеје у игри и то им се осветило.

Много су грешили одбојкаши Војводине на почетку сусрета али то Спартак није успео да материјализује све док није појачао сервис и игру у пољу и средином сета “одлепио се” на 15:10. Мењао је дизача а потом и коректора гостујући тренер Гавранчић али то није дало жељени резултат па је Спартак лакше од очекиваног освојио уводни период игре.

Тодоровић и Вијецки су почели други сет на основној дијагонали али је поново Спартак био добар и повео 5:2. Тајмаут Гавранчића пробудио је Новосађане који су серијом 7:0, на сервисе Украјинца Вијецког преокренули резултат. Коначно је актуелни шампион заиграо у складу са својим реномеом и уз мало трзавица успео да изједначи у сетовима. У другом периоду игре Вијецки је био прва фигура са освојених 11 поена.

Велика борба водила се почетком трећег сета, Спартак је био добар у блоку и одржавао егал али и дошао до два поена предности одмах после обавезног одмора (13:11). Играли су гости добро али само на махове, а ас сервис Веслиновића донео је 18:15 Спартаку. Фундору је заменио Мехић да стабилизује пријем, али су се гости мучили пре свега на сервису и после још грешака у завршници домаћин је имао ново вођство.

Још један топовски сервис Веселиновића донео је предност домаћима у четвртом сету (10:8), али су домаћи поново (на сервисе Илића) подигли ниво игре у пољу и за трен ока дошли до огромне предности (20:12). У том периоду Мехић је нанизао неколико грешака али шампион једноставно није имао решења у нападу па су “голубови” дошли до вредне победе и истакли високе амбиције пред почетак полуфинала плеј-офа.

Спартак (С) - Војводина НС Семе 3:1 (25:16, 21:25, 25:22, 25:18)

СУБОТИЦА: Хала СЦ “Дудова шума, гледалаца 400, судије: А. Баланyић (Београд), Симић (Обреновац).

СПАРТАК: Миловић (л), Арсеноски 8, Јунгић 10, Веселиновић 13, Пеић (л), Сеизовић, Симић 1, Медан, Кецман 11, Дулић, А. Крyовић, Б. Крyовић, Тумбас 10, Илић 10.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Вучићевић 2, Фундора 12, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 2, Вијецки 18, Кујунyић 14, Костић 1, Мехић 3, Радевић 1, Тодоровић 1, Рудић, Перић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести