Одбојкаши Воше одличном игром дотукли Пожаревљане

НОВИ САД: Одличном партијом одбојкаши Војводине надиграли су Млади радник у реваншу полуфинала Купа Србије и максималном победом, после пораза у Пожаревцу од 1:3, обезбедили су пласман у финале и прилику да се боре за трофеј.
o
Фото: Parapunov, Krsmanović i Ubiparip zaustavljaju Tupčija/Dnevnik (Filip Bakić)

Бољи сет количник био је на страни црвено–белих, који су на фантастичан начин, пред скоро пуним трибинама мале сале Спенса ставили тачку на 2022. годину. Уз велику подршку навијача изабраници тренера Слободана Бошкана испоштовали су договор и сервисом су крчили пут ка поенима и свој ритам су од почетка наметнули. Нису пружили шансу гостима да им парирају и овог пута су за само сат и 10 минута дотучени.

Колико су били жељни реванша црвено–бели су показали на старту када су били у највећем налету. Повели су 7:1, а до краја првог сета играли су без грешке у нападу и на пријему, уз неколико на сервису, којим су доста ризиковали, али им се исплатило. Имали су и седам поена вишка, а ривал ништа није могао да уради како би се вратио у игру па је домаћин лако повео 1:0.

Већ у наставку Пожаревљани су се разиграли и показали већи отпор. Неизвесна борба водила се до завршнице (20:19) када је пресудила боља игра Новосађана. Блок Буцуљевића, напад Парапунова и за крај ас Убипарипа запечатили су судбину Младог радника у овом сету – 2:0. Преломни тренутак у трећем сету била су четири везана аса Убипарипа, којим је Воша стигла до 9:5 и од тада је све држала у својим рукама за рутински тријумф.

У финалу ће се Новосађани састати са бољим из дуела Раднички – Партизан, који реванш играју данас од 19.30 часова у Земуну, а у првом сусрету славили су Крагујевчани 3:1.

К. Бугарски

Војводина – Млади радник 3:0 (25:17, 25:20, 25:17)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 700, судије: Баланџић (Београд), Симић (Обреновац).

ВОЈВОДИНА: Симић 3, Милановић, Бајандић, Зечевић 1, Негић (либеро), Рудић, Кавого, Убипарип 14, Мишковић (либеро 1), Антуновић, Буцуљевић 3, Парапунов 18, Крсмановић 5, Мехић 8.

МЛАДИ РАДНИК: Чубрило 5, Кљајић, Илић, Убипарип 1, Синђелић 6, Еремић 6, Тупчи 9, Пековић (либеро 2), Стевић, Додић 2, Илић (либеро 1), Кисић 1, Бјелица 6.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести