Одбојкашки шампион Војводина склапа коцкице

Не може преко ноћи све да дође на своје место, али ствари у Одбојкашком клубу Војводина полако иду ка оном нивоу какав се очекује од шампиона.
с
Фото: ОК Војводина

Радује најпре чињеница да се и први дизач Андрија Вилимановић опоравио од повреде и да се враћа у форму, а оно што је најважије јесте да су Новосађани решили позицију примача, која је шкрипала већ дуже време по одласку Рафаела Мигела, који је због здравственог стања раскинуо уговор. Управа црвено-белих реаговала је брзо и после обавеза у првом делу сезоне у француском Туру, екипи се у четвртак прикључио искусни Чех Камил Баранек.


Сутра са Суботичанима

Пред одлазак на краћи одмор после првог дела сезоне, одбојкаши Војводине имаће таман још једну добру прилику да се у победничком ритму опросте и од 2021. године, као и да се појачање Камил Баранек још навикне на саиграче. Новосађани сутра од 17.30 часова у 13. колу Суперлиге дочекују суботички Спартак, који су савладали 3:1 у Дудовој шуми.


У правом тренутку је “ускочио у ватру” и помогао Воши да слави у дербију против Партизана. Упркос томе што је само дан и по раније стигао у Нови Сад, Баранек се добро снашао на терену. Имао је 14 поена, био је добар на пријему и нападу, а једино је нешто више грешака било на сервису. Све у свему, већ у дебитантској утакмици, Чех се показао као прави избор, а што је, такође важно јесте победа против црно-белих. Војводина је лоше почела сезону у дуелима са Партизаном пошто је у међусобном скору губила 0:2. Вратила је Београђанима најпре тријумфом у реваншу полуфинала Купа Србије, а сада и у другом првенственом сусрету. У 12. колу Суперлиге Воша је у гостима славила после пет сетова. Ово је и те како важна победа екипе Слободана Бошкана. Њом је избила на друго место на табели, где се нашла управо уместо Партизана. Значила је Новосађанима и као одговор на пораз од другог вечитог ривала, Црвене звезде у претходном колу.

– У нашој игри било је доста осцилација током читаве утакмице у Београду. Први разлог за то је тај што је Партизан имао периоде у којима је играо добро, а други је што смо ми били у измењеној постави, са новим појачањем Баранеком, који после само једног тренинга није имао прилике да се са саиграчима упозна у потпуности – осврнуо се шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан на последњи сусрет са црно-белима.

        К. Б.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести