УМАЛО ОД ГОТОВОГ ВЕРЕСИЈА: Одбојкаши Воше водили 2:0, али победили Партизан тек у тај-брејку у Купу Србије

Одбојкаши Војводине победили су Партизан у пет сетова у првој утакмици полуфинала Купа Србије одиграној у хали Мастер у Земуну.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Били су Новосађани на корак од победе, водили су 2:0, а до брејка су дошли тек у петом сету пошто су допустили домаћину да изједначи на 2:2.

Други пут ове сезоне подмлађени састав Марка Наранчића савладао је београдске црно-беле, бранице сва три домаћа трофеја. Један је Војводина већ узела Партизану, када је славила 3:1 у Суперкупу на почетку сезоне, а сада је, два месеца после тога, поново стигла до важног тријумфа.  

Црвено-бели су узели брејк на гостовању и пред домаћим навијачима ће 27. децембра у реваншу имати прилику да овере финале.

Држала је Воша конце у својим рукама у прва два сета, добила први без већих проблема, док је други преломила у егал завршници. Када је била на корак од тријумфа дозволила је ривалу да преокрене. Партизан је заиграо боље, а Новосађани нису успевали да пронађу прави одговор на налет црно-белих. Док су се домаћи држали скоро равноправно у прва два сета, Војводина је трећи и четврти препустила далеко лакше.

Одлука о победнику пала је у тај-брејку у којој су црвено-бели имали иницијативу од почетка. Одржавали су предност од два поена, али се Партизан држао до краја. Лука Станковић је донео Новосађанима прву меч лопту (14:12), али је с друге стране Тадић одговорио истом мером, па је тачку на овај сусрет ставио одлични средњи блокер Воше, Филип Савовски за 15:13 и коначних 3:2.

Полуфинале се игра на две добијене утакмице. У случају да противници имају по једну победу, финалисту одређује бољи сет количник, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити финалиста, игра се додатни „златни сет”, који одређује коначног победника полуфинала.

У другом полуфиналу Млади радник је савладао Раднички у Крагујевцу 3:0 (25:22, 25:18, 25:21).

Партизан – Војводина 2:3 (20:25, 23:25, 25:16, 25:17, 13:15)

БЕОГРАД: Хала Мастер, гледалаца: 200, судије: Петровић (Ужице), Стевановић (Београд).

ПАРТИЗАН: Бичанин 3, Милосављевић (либеро), Допуђ, Мариновић 13, Мочевић, Мрдак 23, Тадић 24, Јанковић, Ђурђевић, Цветковић, Петровић 7, Крстески (либеро), Бјелица 8, Алексић 1.

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Бајандић 19, Милановић, Негић (либеро), Рудић 9, Елезовић, Убипарип 17, Мишковић, Станковић 12, Кокеза, Кисић, Дакић, Савовски 12, Копитић 1.

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести