За Војводину мотива на претек на изазовном почетку

Шампион Србије, Војводина НС семе, на почетку одбојкашке Лиге шампиона од 19.30 часова игра против Берлина у првом колу групе Д (пренос Аренаспорт 2).
ЦЕВ/ Лука Чубрило зна каква атмосфера очекује Новосађане у главном граду Немачке
Фото: ЦЕВ/ Лука Чубрило зна каква атмосфера очекује Новосађане у главном граду Немачке

У одабраном друштву најбољих европских клубова који се надмећу у најјачем такмичењу Старог континента великан из Новог Сада нашао се и ове сезоне, а противници су му још и Зенит из Санкт Петербурга и португалска Бенфика, с којом има највеће шансе да се надиграва за бодове.

Упркос томе што је немачка екипа фаворит, састав тренера Слободана Бошкана неће ући у дуел с њом погнуте главе. Напротив, црвено-бели су, иако ослабљени, жељни доказивања. Новосађани немају шта да изгубе и управо зато ће и играти растерећено и без бремена фаворита уз своје име, покушаће да пронађу шансе да помрсе конце домаћину.

– Сваки почетак је тежак, па је то случај и са првом утакмицом ове сезоне у Лиги шампиона. Наши млади играчи искористиће прилику да играју против светски познатих имена у предивном амбијенту и вероватно пуној сали. Имао сам прилике да играм овде и могу да кажем да буде врела атмосфера – истакао је Лука Чубрило дизач Новосађана.


Данас

Група А

Фридрихсхафен – Роселар (20)

Група Б

Динамо М – Пројект Варша.       (17)

Зиратбанк Анкара – Грињард (17)

Група Ц

Кеђержин Козле – Марибор        (19.30)

Лубе – Локомотива Н         (20)

Група Д

Зенит – Бенфика       (17.30)

Берлин – Војводина   (19.30)

Група Е

Перуђа – Трентино    (20.30)


Квалитет јесте на страни немачке екипе, али црвено-бели су одлучни да се прикажу у што бољем светлу.

– Берлин има пуно странаца, али и младих домаћих играча, пођеднако квалитетних. Ово је велики изазов, али мотива имамо на претек. Још на почетку сезоне тренер нам је напомињао на ком нивоу треба да играмо како би на крају резултат био добар, као и слика о клубу. Рекао бих да сваки играч мора да пронађе свој максимум данас да бисмо имали шансе против овакве екипе. Не улазимо у овај сусрет са белом заставом, већ да се боримо, покажемо шта умемо па докле нас то одведе, до победе што да не – поручио је Лука Чубрило.

К. Бугарски

Вошин распоред

1. коло (данас)

Берлин – Војводина   (19.30)

2. коло (15. децембар)

Војводина – Зенит     (18)

3. коло (12. јануар)

Бенфика – Војводина         (20)

4. коло (25. јануар)

Зенит – Војводина     (19.30)

5. коло (9. фебруар)

Војводина – Берлин   (18)

6. коло (16. фербуар)

Војводина – Бенфика         (18)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести