Железничару трећи пехар у Купу Србије за одбојкашице 

Одбојкашице Железничара из Лајковца победнице су 55. Купа Србије. Железничар је у финалу, у дворани “Владе Дивац” у Врњачкој Бањи, савладао до вечерас актуелног освајача Купа, Уб са 3:0, по сетовима 25:18, 25:19 и 25:22, после 74 минута игре.
zeleznicar1
Фото: ОССРБ

После много боље игре током прва два сета, Железничар је стигао до вођства од 2:0. У трећем сету Уб је на техничком тајм – ауту водио са 12:8, али су Лајковчанке одмах узвратиле и повеле са 14:12 после серије од 6:0. У узбудљивој завршници, Железничар је повео са 23:21, па 24:22, а затим искористио прву меч лопту за коначних 25:22 и победу од 3:0 вредну трофеја Купа Србије.

С обзиром на пандемију вируса Ковид 19 и епидемиолошке мере које су на снази у Србији финале Купа Србије ће се одиграти без присуства публике.

Највише трофеја националног Купа до сада је освојила Црвена звезда – 17.

Рада Перовић и Иван Тодоровић најбољи играчи финала Купа Србије

Церемонија доделе медаља учесницима финала 55. Купа Србије. у конкуренцији одбојкашица и 56. Купа Србије у конкуренцији одбојкаша, почела је проглашењем најбољих појединаца. Рада Перовић, техничар Железничара и Иван Тодоровић, примач Рибнице, проглашени су за најбоље појединце (МВП) финалних утакмица.

Фото: ОССРБ

Награде су им предали Дејан Бојовић, директор Еуроволлеy 2021. и Наташа Марковић, члан ИО Банке Поштанске штедионице, генералног спонзора ОСС, и Ђула Мештер, први потпредседник ОСС и Марија Ранђеловић, директор Региналног центра Краљево Банке Поштанске штедионице, генералног спонзора ОСС.

Зоран Гајић, председник ОСС, и Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања, предали су Александри Гајић, капитену Железничара и Ивану Тодоровићу,капитену Рибнице, пехаре намењене победнику Купа Србије.

Петар Богуновић, потпредседник ОСС и председник ОСВ, предао је златне медаље одбојкашицама Железничара, док је Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, предао златне медаље одбојкашима Рибнице.

Гордан Вилимановић, председник Међуокружног одбојкашког Савеза Рашко – Расинског округа и Драгутин Ћук, технички директор ОСС, предали су награде намењене финалисти Купа Србије Ани Марији Митровић, капитену Уба и Ирфану Хамазгићу, капитену Радничког доо.

Младен Маран, председник ОСБ, предао је сребрне медаље одбојкашицама Уба, док је Златко Петровић, члан ИО ОСС, предао сребрне медаље одбојкашима Радничког доо.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести