Ангелина власница свих државних рекорда

Националани тим Србије у атлетици до пехара на Тромечу репрезентација дошао је убедљивом победом од 180 бодова и уз два државна рекорда.
САС/Ангелина Топић прескочила 1,94 метара у скоку увис
Фото: САС/Ангелина Топић прескочила 1,94 метара у скоку увис

На такмичењу у Атлетској дворани на Бањици у Београду, екипа Хрватске била је друга са 163 поена, док је Словенија освојила треће место прикупивши само бод мање. Свака репрезентација имала је по два учесника у свакој дисциплини.

Талентована Ангелина Топић поново је оборила државни рекорд у скоку увис. Овог пута је 17-годишња звезда, надмашила број један у Србији у конкуренцији сениорки. Била је успешна на висини од 1,94 метара. За два центиметра је била боља од претходног рекорда, који је држала Тамара Малешев (Војводина, Нови Сад) од 1984. године. Ангелина је сада власница државних рекорда у свим категоријама.

Алекса Кијановић истрчао је фантастичну трку на 60 м, у којој је тријумфовао изједначивши државни рекорд резултатом 6,66 секунди. У женској конкуренцији исте дисциплине, Ивана Илић је заузела прво место резултатом 7,43 секунде, док је друга била Милана Тирнанић временом 7,45.

Богдан Видојковић истрчао је лични рекорд на 60 метара преко препона – 7,92 секунде, а одличан је био и јуниор Страхиња Радаковић, члан новосадске Војводине, пошто је штоперицу зауставио на 8,20 секунди.

Теодора Боберић забележила је лични рекорд у скоку удаљ. Победила је резултатом 6,20 метара.

Још један одличан резултат остварила је атлетичарка из Словеније, Тина Шутеј, освајачица бронзане медаље са Светског првенства у дворани у Београду 2022. године. Она је у скоку мотком прескочила 4,76 метара.

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести