ЛШ: Стонотенисерке Новог Сада играју у Пољској реванш меч четвртфинала

Стонотенисерке Новог Сада у уторак вече поражене су на свом терену од актуелног првака Европе Тарнобрзека са 0:3 у четвртфиналу Лиге шампиона, а већ данас у истоименом граду у Пољској од 18 часова играју реванш меч.
С. Шушњевић/ Капитенка Новог Сада Тијана Јокић
Фото: С. Шушњевић/ Капитенка Новог Сада Тијана Јокић

Наравно, дрим тим из Тарнобрзека је апсолутни фаворит и у другом мечу, али сам пласман у четвртфинале за стонотенисерке Новог Сада је огроман успех. Поготово, када се зна да су наше девојке једина екипа у Лиги шампиона која се ослања на игру само домаћих играчица.

Тарнобрзек је у Новом Саду наступао у најјачем саставу са Кинескињама Ксјаоксин Јанг, Јинг Хан и Румунком Елизабетом Самаром. Новосађанке су у препуној стонотениској дворани на Спенсу пружиле достојан отпор фаворизованом ривалу, чије су амбиције одбрана трофеја. Имале су наше девојке и своје шансе, али их нису искористиле, што су Пољакиње знале да казне.

Тренер стонотенисерки Новог Сада Слободан Стојанов је истакао да је Тарнобрзек очекивано победио.

– Спремали смо се за овај меч добро и знали смо који је њихов квалитет. Веровао сам да ћемо пружити бољи отпор. У неким деловима меча смо имали шансу, али је нисмо корстили. Против овакве екипе и оваквих играчица шанса не сме да се пропушта. Видели смо каква је то екипа и осетили како је то играти међу осам најбољих у Европи. Верујем да су нам сада још веће шансе у самом европском крему стоног тениса. Немамо времена да се спремимо за реванш, али надам се да ће девојке дати све од себе да пруже достојан отпор. Зато за наредну сезону обећавам да ће бити знатно узбудљивије. Да не претерујем, али циљамо и полуфинале Лиге шампиона – казао је Стојанов.


КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО СТОНОТЕНИСЕРА

Србија у Енглеској

Стонотенисери Србије поражени су у другом мечу, у веома јакој групи, у квалификацијама за Европско првенство од Француске са 1:3 у београдским „Шумицама”. Пре тога Србија је изгубила и од Енглеске са 2:3.

Већ данас следи нови дуел са Енглезима у Кролију од 19 часова, а онда, највероватније у марту, и меч са Французима. Две првопласиране екипе иду на Европско првенство. 

Г. М.


Капитенка Новосађанки Тијана Јокић је нагласила да је њој и саиграчицама част да играју против таквих стонотенисерки какве има Тарнобрзек.

– Читав меч је изгледао феноменално, уз одличну публику у сали. Нажалост нисмо дале максимум, али видело се какво искуство и квалитет имају играчице Тарнобрзека. Али, могу да будем задовољна, како се екипа понашала, знам да смо дале све од себе и зато не можемо да будемо тужне иако смо поражене са 0:3 - рекла је Јокићева.    

Г. Маленовић

Први мечеви четвртфинала

Нови Сад - Тарнобрзек       0:3

Клерфонтејн - Линц   2:3

С. Квентин - Картагена      3:2

Берлин - Мец     3:2

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести