Свечано отворено Светско аматерско првенство у ММА

БЕОГРАД: Светско аматерско првенство у ММА, на којем ће се борити 550 такмичара из 62 државе, свечано је отворено у београдској Штарк арени.
m
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Председник ММА савеза Србије Лука Николић поздравио је присутне у "Штарк арени" и рекао да су пре 10 година постојала само клупска такмичења, али да су све време сањали велики снове који су сада постали јава.

Улазимо у историју као прва држава у Европи у којој се одржава Светско првенство. Захваљујем се председнику Александру Вучићу на подршци, као и министарству спорта Србије. Такмичарима желим срећу, врхунске борбе и да најбољи победи,  изјавио је Лука Николић.

Церемонији отварања присуствовао је и министар спорта Зоран Гајић који је свима пожелео добродошлицу са јасном поруком: "Нека бољи победи".

Када се погледа које су државе биле домаћини претходних Светских првенства, схватамо да нам је указано велико поверење. Србија је у прошлих 10 година била домаћин спектакуларних шампионата у готово свим спортовима. Били смо сведоци великих дуела и обарања рекорда, сигуран сам да ћемо и наредних дана учествовати у узбудљивим борбама, рекао је Гајић.

Верујем да ће Београд остати у лепим сећањима такмичарима, њиховим тимовима и навијачима који долазе из целог света, додао је он.

ММА је данас један од најатрактивнијих спортова, модеран борилачки спорт који је комбинација многих борилачких стилова. Сви љубитељи спорта су добородошли да наредних дана дођу у Арену и уживају у спектаклу, закључио је Гајић.

Обратио се и председник Светске федерације "Брејв" Керит Браун, који је истакао да ММА има светлу будућност.

Морамо да градимо овај спорт јер се ствари мењају. Сви спортистима желим пуно среће. Нама је жеља ММА буде препознат као битан спорт у свету. Такође желимо да инспиришемо наредне генерације да ураде нешто што се чини немогуће, изјавио је Браун.

Србију ће на турниру представљати 13 репрезентативаца. У јуниорској конкуренцији Анастасија Рајковић, Милица Глишица, Данило Ристић, Милош Ралевић, Огњен Мићовић и Иван Панић, а за сениорски Мартин Милетић, Воја Симичић, Милан Стојиљковић, Вељко Алексић, Џевад Балтић, Стефан Савић и Николија Милошевић.

Прве борбе почињу сутра од 11 часова и током седам дана у Београду бориће се и жене и мушкарци, у јуниорској и сениорској конкуренцији.

У јуниорској конкуренцији финала су заказана за четвртак 16. фебруар, док ће финала у сениорској конкуренцији бити одржана 17. фебруара.

Борилачки спектакли у Штарк арени не завршавају се затварањем Светског првенства у ММА, пошто ће се у суботу од 19 часова одржати професионалне борбе у оквиру организације ”Брејв ФЦ” из Бахреина.

”Брејв ФЦ” ће угостити борце из Србије, Киргистана, Русије, Бахреина, Пољске, Хрватске, Француске, Азербејџана, Белгије, Египта, Либана и Саудијске Арабије.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести