УСПЕХ НАШЕ РВАЧИЦЕ Маша Перовић освојила бронзану медаљу на Европском првенству

САНТИЈАГО ДЕ КОМПОСТЕЛА: Српска рвачица Маша Перовић освојила је бронзану медаљу на Европском првенству до 20 година, у категорији до 65 килограма, које се одржава у Шпанији.
1
Фото: Printscreen/K1

Она је у репесажу била боља од Азербејџанке Фатме Исајеве 18:10, у борби за бронзано одличје савладала је Јелизавету Винохрад из Украјине 6:2, а изгубила је од Мађарице Енико Елекеш, која је освојила титулу првакиње Европе.

О великој експанзији српског женског рвања и врхунским резултатима у континуитету сведочи податак да је ово већ трећа медаља ове године на шампионатима Европе за млађе категорије.

Претходно су до одличје стигле Фани Нађ у конкуренцији млађих сениорки (У23) и Евелин Ујхељи у јуниорској конкуренцији (У17).

"Овакав низ освајања медаља нисмо имали чак ни у грчко-римском стилу где традиционално имамо најбоље резултате и велике шампионе. Много одрицања, велики труд и сјајна подршка свих структура у Рвачком савезу Србије увек дају резултате и то смо још једном потврдили“, рекао је тренер српских рвачица Далибор Перовић.

Ово је заиста огроман успех за српско рвање. Поносан сам и на остале девојке, Јовану Радивојевић, Јану Петровић, Милицу Секуловић и Емилију Јаковљевић које су се феноменално бориле и биле близу медаље, додао је селектор.

"Србија не треба да брине за будућност рвања, јер заиста имамо одличну генерацију која је тек почела са освајањем медаља“, закључио је Перовић.

Занимљиво је да је ово била 55 медаља на великим такмичењима за српско рвање у млађим категоријама, а до сада је освојено 12 злата, 15 сребра и 28 бронзи, од којих је ово седма медаља у рвању за жене.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести