Злато и сребро за Микеца у Минхену

Дамир Микец освојио је златну и сребрну медаљу, а Зорана Аруновић сребрну у медаљу у гађању ваздушним пиштољем у прва два дана на „Х енд Н“ куп у Минхену, који је ове године окупио такмичаре из 39 земаља.
r
Фото: Youtube Printscreen

Микецу је првог дана у дуелу за злато ривал био Руслан Лунев (Азербејџан), који је средином финала направио разлику од четири поена и успео да одржи предност до краја, иако се Микец приближавао и смањивао заостатак. Другог дана Дамир Микец освојио је злато. Ривал у мечу за најсјајније одличје му је поново био Азербејџанац Руслан Лунев. Микец се овога пута реванширао Луневу.

Зорана Аруновић је првог дана у квалификацијама заузела треће место, а у првој фази финала била друга. Тако се пласирала ушла у меч за злато заједно са Оленом Костевич (Украјина), која је била најпрецизнија и у квалификацијама и у првом делу финала. Дуел најбоље српске и украјинске такмичарке пиштољем је био реприза меча за злато на прошлогодишњем Шампионату Европе у Хамару. Исход је поново био исти. Костевичева је славила тријумф, овај пут са 17:9.

Сем Микеца и Аруновићеве првог дана до финала у изузетно јакој конкуренцији дошла је и Теодора Вукојевић, која је освојила четврто место ваздушном пушком. У финалу Зорана Аруновић је пиштољем освојила четврто, а Лазар Ковачевић пушком шесто место.    

    Г. М.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести