Рукометаши Србије играју у Бергену са Норвешком реванш у квалификацијама за ЕП

Рукометаши Србије у четвртак су у новосадском Спенсу направили подвиг савладали су Норвешку (25:24) у квалификацијама за Европско првенство у Немачкој које се игра следеће године.
1
Фото: В. Фифа

Задржали су „орлови” прво место на табели и готово оверили пласман на првенство Старог континета. Ваћ данас изабраници Тонија Ђероне играју реванш са Норвежанима у Бергену од 16.45 часова. „Викинзи„ ће се турдити да се пред својом публиком реванширају „орловима”, а наши рукометаши ће покушати да задрже лидерску позицију на табели.

Јунак сусрета у Новом Саду био је Урош Борзаш, једини здрави леви бек на кога је Ђирона могао да рачуна у дуелу са Норвежанима, који је неколико секунди пре краја меча донео славље Србији. Да у ову позицију уопште дођу, српски рукометаши не би могли да није било одличног Дејана Милосављева који је уз 12 одбрана од чега три одбрањена пенала, помогао Србији да држи прикључак и када су гости водили са три до четири гола разлике.

Урош Борзаш је рекао да је имао притисак играња у репрезентацији.

- То је за мене част и привилегија. Сматрао сам да морам да дам 10 голова, да оправдам позив у национални тим. Причао сам много са селектором Ђероном. Указао ми је на грешке, пре свега у одбрани, у Катовицама на Светском првенству. Био сам мирнији и опуштенији сада у Новом Саду - казао је Борзаш.

У млађим категоријама рукометаш из Аде је играо за Мађарску, а за Србију је дебитовао на Европском првенству у Сегедину 2022. године.

- Ово је дефинитивно најважнији гол у мојој каријери. Сигурно најдражи. Памтићу га заувек, за овакве тренутке се живи, игра. Али, ово је пре свега велика победа екипе. Сваки појединац је дао свој допринос. Сада нам следи реванш. Нисмо фаворити, то је сигурно. Норвежани су сада под притиском јер су поражени од нас у првом мечу, па ће сигурно да покушају да нам се реванширају пред својим навијачима. Знамо да смо близу пласмана на Европско првенство, али ће нам мотив бити да останемо на првом месту у групи - закључио је Борзаш.

Г. М.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести