Војводини пехар који седму годину за редом остаје у Новом Саду

Нови стари шампион Војводина крунисан је на Сланој бари, Војводина – Металопластика 28:28 (15:13).
Rukometasi Vojvodine sampioni/K. Bugarski
Фото: К. Бугарски

Рукометаши новосадских црвено–белих подигли су пехар намењен прваку државе и заједно са својим навијачима прославили су освајање седме титуле у низу, осме укупно.

Са три трофеја и историјским успехом у регионалној СЕХА лиги Новосађани су спустили завесу на једну од најуспешнијих сезона.

Под руководством тренера Бориса Ројевића, најмлађег у историји који се у Србији окитио с три пехара у једној сезони, Војводина је доминирала током целе такмичарске године и у великом стилу је дошла и до највреднијег трофеја, који је обезбедила два кола пре краја плеј–офа Суперлиге.


Подршка пријатеља 

Прослави титуле рукометаша Војводине присуствовали су и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, као и представници Одбојкашког клуба Војводина, председник Драгољуб Збиљић, спортски директор Слободан Бошкан и генерални Никола Салатић.

Шапчани у СЕХА лиги

Славили су и Шапчани данас у хали Слана бара. Металопластика је ремијем у Новом Саду обезбедила потребан бод којим је побегла пратећем Железничару и Динаму на табели. На тај начин је задржала друго место и следеће сезоне такмичиће се у регионалној СЕХА лиги.


Све је почело у Мионици када су рукометаши из Новог Сада савладали Железничар и пригрлили најпре пехар Суперкупа. Потом су истог противника победили и на путу до финала Купа Србије, где су узели меру Динаму за други трофеј. Тиме су најавили и поход на троструку круну, јер су били бољи од главних конкурената за титулу првака државе. На крају се испоставило да од очекиваног неизвесног плеј–офа неће бити ништа, ако се не узме у обзир више него драматична завршница у борби за друго место које води у СЕХА лигу. Управо је и у регионалном такмичењу Војводина оставила дубок траг. Парирала је неким од најбољих екипа у Европи, узимала бодове чак и од јачих од себе што јој је на крају донело шесто место, најбоље које је неки српски клуб икада остварио. 

Фото: Rukometasi Vojvodine sampioni Srbije/K. Bugarski

С обзиром на то да су место у СЕХА лиги осигурали, као и титулу, последња два кола домаћег првенства Новосађани су одиграли опуштено и без икаквог притиска, који их је пратио током целе сезоне. У претпоследњој утакмици изгубили су од Железничара у Нишу.

Ројевић је шансу пружио млађима, поштедивши оне на чијим плећима је био највећи терет ове сезоне, Душка Челицу, Горана Тркуљу, капитена Светислава Веркића, као и Рајка Продановића. Показале су и голобраде наде српског шампиона да се на њих може и те како рачунати. Првих 30 минута протекло је у јаком ритму, бриљирала су оба голмана, поготово Вошин млади Јелић. Домаћини су константно били у вођству и на одмор су отишли са два гола предности – 15:13. У наставку су гости у пар наврата успевали да преокрену и дођу до гола вишка. Три минута до краја поготком Тодоровића гости су повели 28:26. Станковић, који је овај пут носио капитенску траку Воше, на минут и по је био прецизан за изједначење и коначних 28:28.

К. Бугарски

ВојводинаМеталопластика 28:28 (15:13)

НОВИ САД: Дворана Слана бара, гледалаца: 1.000, судије: Боричић (Гроцка), Марковић (Железник). Седмерци: Војводина 4 (4), Металопластика 3 (3). Искључења: Војводина 16, Металопластика 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Ничић, Овчина 3, Милић 2, Мирковић, Перовић, Анђелковић, Јелић (14 одбрана), Илић 9 (4), Маријанац, Ратковић, Томић 7, Станковић 4, Николић 2, Милашевић, Грозданић 1, Вучићевић.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Будовић (13 одбрана), Писарић 3, Бабић А. 5, Дошен, Бомашатар, Јандрић, Ђукић, Мићић, Матичић 8 (3), Тодоровић 4, Рашић, Гојковић, Милић 6, Тркуља, Бабић Д. 1. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести