Десница најбољи на првенству Новог Сада у убрзаном шаху

Победник Појединачног отвореног првенства Новог Сада у убрзаном шаху за месец април је ФИДЕ мајстор Владан Десница са освојених шест поена из седам партија.
Detalj sa Prvenstva Novog Sada u ubrzanom šahu za mesec april Foto: Dnevnik.rs
Фото: Детаљ са Првенства Новог Сада у убрзаном шаху за месец април Фото: Дневник.рс

Друго место је припало интермајстору Анђелку Драгојловићу, такође са шест поена, али са нешто слабијим Бухолцем, док је трећи био ФИДЕ мајстор Вук Савановић са освојених 5,5 поена. У групи играча са по пет поена, најбољи Бухолц је имао интермајстор Миран Жупе, коме је и припало четврто место, а потом су следили Никола Петровић, Лав Пајчин, Жарко Симовић и ФИДЕ мајстор Милоје Брајић, сви са по пет поена. Најбоље пласирани играч са рејтингом испод 2000 поена за убрзани шах је био млада нада Новог Сада Лав Пајчин. На турниру су учествовале и две даме које су се храбро бориле против припадника јачег пола – Светлана Стојадинов, која је освојила девето место са 4,5 поена, и Ања Јовановић, којој је припало 16. место са четири поена.

Првенство је, као и увек, одржано у просторијама Новосадског шаховског клуба, у организацији Шаховског савеза Новог Сада. Играло се седам кола по Швајцарском систему, а темпо игре је био 10 минута по играчу, са бонификацијом од пет секунди по одиграном потезу. Наградни фонд је износио 9000 динара и био је распоређен на четири редовне награде и то: 1. – 3000 дин., 2. – 2000 дин., 3. – 1500 дин. и 4. – 1000 дин., и једну специјалну награду за најбоље пласираног ненаграђеног играча испод 2000 рејтинг поена за убрзани шах у износу од 1500 дин.

Следеће Првенство Новог Сада у убрзаном шаху ће се одржати у петак 31. маја, са почетком у 19 часова. Право наступа имају сви заинтересовани играчи, а котизација за учешће износи 300 динара по играчу. Шаховске гарнитуре и шаховске сатове обезбеђује организатор такмичења. Турнири су рејтинговани код ФИДЕ и играју се по ФИДЕ правилима. Пријаве за следећи турнир могу се извршити на телефоне: 060/0400807 (Алмир Гагић) и 0600211199 (Синиша Ремецки) или уписом на пријавну листу истакнуту на огласној табли у НШК-у.

И. Узелац

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести