Куп Европе: Шабац, Звезда, Партизан и Валис у другој фази

Српски ватерполо клубови Шабац, Црвена звезда, Партизан и Валис пласирали су се у другу фазу Купа Европе.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Шабац је, за разлику од осталих тимова, играо у квалификацијама за Лигу шампиона и није успео да се пласира у плеј-оф рунду, па ће наставити надметање у Купу Европе. У последњем колу друге рунде квалификација за елитно такмичење, Шабац је, на турниру у Сплиту, одлично парирао домаћем Јадрану, али је на крају изгубио 13:14 и са једном победом (Стеауа 17:10) и три пораза (Вашаш 4:13, Савона 8:10, Јадран 13:14) као четвти завршио учешће на овом турниру.

Црвена звезда је била најубедљивија од наших клубова. На турниру у Барселони у Купу Европе остварила је свих пет победа и заузела прво место у групи са 15 бодова. Црвено-бели су савладали словачке Кошице (24:4), италијански Трст (11:8), мађарски БВШЦ (8:7), грчки Аполон (10:8) и шпански Медитерани (13:3).

Партизан је на турниру у Сиракузи заузео друго место иза Ортиђе са девет бодова. Црно-бели су на старту победили француски ПАН (20:11), затим су изненадили мађарски Солнок после великог преокрета (10:8), да би после пораза од Ортиђе (7:14) савладали и грчки Идриакос (14:12).


Познати ривали

Одређене су групе за наставак такмичења. Из сваке групе прве две екипе настављају учешће у Евро купу.

ШАБАЦ: Јадран, Соларис, Шабац, Трст, Пај д икс.

СТРАЗБУР: Савона, Стразбур, Де Зан, Партизан.

ЗАГРЕБ: Младост, Приморац, Хонвед, ПАОК, Медиетарни

СОЛНОК: Црвена звезда, Заибс, Монпеље, Солнок.

БУКУРЕШТ: Ортиђа, Виториа Гимареш, Стеауа, Валис, БВСЦ.

Групе са пет тимова ће играти од 27.до 30.октобра а групе са четири од 28. до 30. октобра.


Валис је на турнируну Крању заузео четврто место са шест бодова.  Ваљевчани су прво савладали домаћи Триглав (8:6), па изгубили од италијанског Телимара (16:24) и победили шпанску Терасу (11:10). У претпоследњем колу екипа Милоша Саковића изгубила је од француског Стразбура (10:13), а у последњем мечу на турниру и од мађарског Хонведа (6:11).

Г. М.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести