Почиње плеј-оф Регионалне А2 лиге за ватерполисте: Воша мерка победу у Ријеци

Први изазов у плеј–офу групе за пласман од првог до шестог места Триглав регионалне А2 лиге ватерполистима Војводине је гостовање Приморју од 20 часова.
Milos Maksimovic
Фото: Милош Максимовић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су у Ријеку отишли после тријумфа у последњем колу прве фазе у ком су савладали загребачки Медвешчак, чиме су задржали четврту позицију, једну испод данашењег ривала. 

– У тај дуел смо ушли из пуног тренинга после паузе од два и по месеца  и од тада смо смањили интензитет рада и тактички смо се припремили за Приморје. Они јесу благи фаворити, али и у првом сусрету у Новом Саду смо упркос поразу добро одиграли, имали смо пад у трећој четвртини који нас је доста коштао. Сада морамо да држимо концентрацију од првог до последњег минута. Победа би нам много значила, јер бисмо се онда Приморју приближили на само три бода – рекао је најискуснији у редовима Новосађана Милош Максимовић.

Тренер Дарко Билић неће моћи да рачуна на Алексу Тинтора и Николу Марића.

– На нама је да надокнадимо њихов изостатак. Можемо да играмо са сваком екипом, с тим што много тога зависи  од наше концентрације и приступа утакмици. Приморје је добра екипа, физички су јаки и добро пливају, а имају и одличног тренера. Ми ћемо дати максимум и покушаћемо да дођемо до важне победе.

Војводина у плеј-офу игра прве три утакмице на страни, после Приморја и ПОШК-а очекује је пут у Ниш, док ће последња два сусрета одрадити у Новом Саду против Радничког и Солариса, који су фаворити за пласман у виши А1 ранг.

– Хоћемо победу против ПОШК-а и Ниша иако играмо у гостима. Соларис и Раднички су можда на папиру квалитетнији, али ми можемо свакој екипи да се супротставимо, поготово у нашем базену. Ти мечеви су, међутим, далеко и не размишљамо толико о њима. Идемо корак по корак и за сада смо фокусирани само на Приморје – поручио је Максимовић.    

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести