Суперлига: Новобеограђани савладали Пролетер

БЕОГРАД: Ватерполисти Новог Београда декласирали су вечерас Пролетер у првом колу Супер лиге Србије.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Актуелни српски и регионални шампион силовито је кренуо у одбрану титуле пошто је на свом терену савладао Пролетер са 31:6 (7:1, 6:1, 9:2, 9:2).

Новобеограђани демонстрирали су силу и завидан квалитет, иако је тренер Живко Гоцић у овом мечу одмарао Душка Пјетловића и Мирослава Перковића. Новобеограђани су свој квалитет за кратко време резултатски материјализовали у базену, па питање победника ниједног тренутка није долазило у питање.

Осим убедљивог тријумфа шефа стручног штаба Новобеограђана може да радује и чињеница да се после дуже паузе због повреде у тим вратио опорављени Никола Јакшић. Најефикаснији у екипи Новог Београда био је Алваро Гранадос са шест погодака. Док су се по четири пута у листу стрелаца уписали Јакшић, Страхиња Рашовић, Саво Ћетковић и Василије Мартиновић.

У наредном мечу, који је на програм за седам дана, Новобеограђани на свом базену у дербију кола дочекују крагујевачки Раднички.

Наис и Војводина играли су раније данас 9:9. Раднички је синоћ у Крагујевцу победио Партизан 14:12, док су Валис и Вукови играли 9:9.

Црвена звезда је раније победила Шабац 11:5.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести