Суперлига: Реми Новосађана у Нишу

Иако су ватерполисти Војводине најављивали победу у Нишу у првом колу Суперлиге, ипак у Нови Сад враћају само један бод, јер је дуел у Чаиру завршен ремијем (9:9).
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

У првој четвртини домаћи играчи су се боље снашли, али су на крају Новосађани успели да тај период игре реше минималним вођством од 3:2. После изједначења Наиса у другом делу гости су до одласка на одмор успели да се одлепе на два гола предности, а онда и поготком Прекогачића почетком трећег дела поведу и са 6:3. До пред крај овог дела игре гости су успевали да одржавају предност и изгледало је да ће успети да цео плен однесу из Ниша. Али, онда су уследиле осцилације у игри. После гола Тинтора на шест ипо минута пре краја када су водили са 9:6 Новосађани су стали. То су искористили борбени играчи Наиса и до краја меча постигли три гола и на крају заслужено освојили бод.

Новосађани су у овом дуелу коначно били комплетни, јер се екипи придружио и Рогач, али новом саставу Војводине изгледа да ће требати мало више времена да се уигра.

Наис - Војводина 9:9 (2:3, 1:2, 3:3, 3:1)

НИШ: Базен Чаир, гледалаца: 100, судије: Јованчевић В. Бања) и Миловић (Краљево). Искључења: Наис 10, Војводина 11. Петерци: Наис 1(1), Војводина 3 (2).

НАИС: Лазић, П. Митровић 1, Пејић, Вуловић 1, Јањић 3, Вујовић, О. Томић, Ћетковић, Танасијевић, Шиљ 3, Боловић 1, Лазић, В. Томић, Тасић.

ВОЈВОДИНА: Пајковић, Марић, Јутмаз, Шакенов, Тинтор 1, Брешћански, Прекогачић 2, Радованлија, Гулд, Рогач 2, Касум 3, Вујковић, Средојевић, Биочанин 1.

Г. М.

Резултати 1. кола

Наис - Војводина 9:9

Раднички - Партизан 14:12

Валис - Вукови 9:9

Црвена звезда - Шабац 11:5

Нови Београд - Пролетер

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести