Алекс Џоунс поднео захтев за банкрот

ВАШИНГТОН:  Теоретичар завере и водитељ "Инфоворса" Алекс Џоунс поднео је захтев за банкрот, мање од два месеца након што је порота наредила њему и матичној компанији његове веб странице Инфоварс да плати готово милијарду долара на име накнаде штете рођацима жртава масовне пуцњаве у Санди Хуку 2012. године.
a
Фото: Youtube Printscreen

Џоунс је поднео захтев за заштиту од поверилаца из поглавља 11 америчком суду за стечај у Хјустону.

У поднеску се наводи да Џоунс има између милион и 10 милиона долара имовине и између милијарде и 10 милијарди долара обавеза, објавио је Ројтерс.

Порота у Конектикату је у октобру, у случају који су покренули рођаци више од десет жртава из Санди Хука, наредила Џоунсу

и његовој фирми Фри спич системс да плате готово милијарду долара одштете.

У одвојеном случају у Тексасу, порота је у августу одлучила да Џоунс мора да плати родитељима шестогодишњег дечака убијеног у масакру у Санди Хуку 45,2 милиона долара одштете.

Џоунс је годинама тврдио да је убиство 20 ученика и шест чланова особља у Основној школи Санди Хук у Њутауну у Конектикату представља владину заверу за заплену оружја Американцима.

Породице жртава једног од најгорих напада у америчким школама биле су згрожене изјавом Алекса Џоунса који је годинама тврдио да је америчка влада учествовала у нападу у Оклахоми 1995. и у нападима изведеним 11. септембра 2001. године.

У интервјуу НБЦ Џоунс је изјавио и да се масовно убиство 2012. године у основној школи "Санди Хук" никада није догодило.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести