Медведев: У случају напада на Крим Кијеву следи судњи дан

МОСКВА: Поједини украјински политичари покушавају да запрете Русији, имајући у виду напад на Крим, али ако се тако нешто деси, онда ће за све њих наступити судњи дан, изјавио је данас заменик председавајућег Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев.
ukrajina rusija
Фото: pixabay.com

"Поједини егзалтирани, крвави кловнови који периодично искачу са неким изјавама и покушавају да нам прете, мислећи на напад на Крим и тако даље. С тим у вези, желим да кажем да је сасвим очигледно, они схватају последице такве изјаве. А последице су очигледне да ако се овако нешто деси, за све њих одмах ће наступити судњи дан. Веома брзо и тешко. Биће веома тешко сакрити се", истакао је Медведев, пренео је Спутњик.

Према његовим речима, Русија ће бити јака ако буде водила потпуно независну спољну политику, у противном ће земља једноставно бити раскомадана.

"Наша земља, она је апсолутно јединствена. Највећа држава на планети. И може бити јака само ако буде водила потпуно независну спољну политику. Ако буде штитила своје границе по целом периметру. Ако буде заштићена најсавременијим врстама наоружања", рекао је Медведев на састанку са ветеранима Другог светског рата.

Према његовим речима, Русија мора да буде јака како нико не би могао ни да помисли да покуша да предузме агресивна дејства против ње.

EUR/RSD 117.3271
Најновије вести