Обустављен стечајни поступак „Петрохемије”

На крају године држава ће преузети дугове панчевачке „Петрохемије” од око 100 милиона евра да би она могла наћи стратешког партнера. Наиме, тешко је пронаћи стратешког партнера

заинтересованог за улагање ако постоји велики дугови као у „Петрохемији”.

Привредни суд у Панчеву донео је решење о обустављању стечајног поступка с Унапред припремљеним планом реорганизације над „Петрохемијом”. Решењем је обустављен и претходни поступак за испитивање испуњености услова за отварање стечајног поступка над „Петрохемијом” иако је она сама 16. маја ове године том суду поднела предлог за покретање стечајног поступка. Решењем Привредног суда у Панчеву 24. маја покренут је претходни поступак за испитивање услова за отварање стечајног поступка над „Петрохемијом”. Истог дана одређена је и мера забране извршења на обезбеђеној и необезбеђеној имовини „Петрохемије”, укључујући и забрану која се односи на остваривање права различитих поверилаца.

Рочиште за разматрање предлога плана реорганизације било је заказано за 29. јул ове године, али није одржано. Поднеском од 16. новембра предлагач, односно „Петрохемија”, обавестио је Привредни суд у Панчеву да повлачи предлог за покретање стечајног поступка у складу с Унапред припремљеним планом реорганизације.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести