Отворен Сајам пекарства и млинарства у Новом Саду

НОВИ САД: Сајам пекарства и млинарства "Пекарско-миланарски дани" почео је данас у Новом Саду, а посетиоци су могли да се упознају са савременом технологијом која се користи у млинарској, пекарској и посластичарској индустрији.
Sajam pekarstva/Tanjug
Фото: Tanjug

Могућност да за то пружили су им, наводи се у саопштењу организатора, излагачи који на 50 штандова презентују своје производе и услуге, а било је могуће и дегустирати пекарске производе.

Први дан конференције био је посвећен квалитету пшенице, брашна и пекарских производа, а помоћник министра пољопривреде Ненад Катанић је истакао да ресорно министарство пружа подршку подизању нивоа квалитета пшенице, али да ове могућности нису довољно искоришћене. 

Ипак, према његовим речима, Министарство је направило помак тако што је донело правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа, као и да је спремно да донесе додатне прописе којима би се ова област уредила. 

Последњег дана сајма, 14. октобра, предвиђено је одржавање великог школског часа за почетнике у пекарству „Пшеница, пекарство и млинарство на длану“ које ће окупити око 200 ученика прехрамбнеих смерова средњих школа и многе друге. Стручњаци из ове делатности ће уз демонстрацију покушати да приближе слушаоцима основне постулате пекарске и млинарске производње. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести