Танасковић: Корићење река Јошаница и Рашка од следећег месеца

БЕОГРАД: Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић изјавила је данас да су у Новом Пазару у току завршни радови на експропријацији имовине неопходне за корићење река Јошаница и Рашка и да би радови требало да крену следећег месеца.
reka
Фото: Screenshot/jutjub

"Све друго је спремно, обезбеђен је извор финансирања из Светске банке, тако да очекујемо да чим град Нови Пазар заврши имовинско-правни део да ће пројекат кренути. И то се очекује можда већ следећег месеца, али ћу сутра контактирати град Нови Пазар да видим докле су тачно стигли и које су парцеле остале", рекла је Танасковић одговарајући на посланичко питање независног посланика Дејана Булатовића када ће бити завршено корићење река Јошаница и Рашка.

Булатовић је подсетио да су у поплавама јануара ове године страдале две особе и да је нанета велика материјална штета, а да се људи плаше нових непогода.

"Што се тиче те две реке обезбеђено је 650 милиона. Србијаводе су већ увелико на терену и раде на сређивању и рашчишћавањем и све ће бити завршено. Раде се прво они делови где је поплава угрожавала град, а онда остатак обале", навела је Танасковић.

Булатовић је пружио подршку Влади Србије и министрима да наставе да разоружавају грађана Србије, и додао да је предао у процедуру допуну предлога закона о наоружању да људи који не плаћају ловну карту и не плаћају чланарину у ловачким удружењима да им аутоматски престаје да важи дозвола за оружје.

Председница Владе Ана Брнабић захвалила се Булатовићу на подршци, конструктивном ставу и што као посланик опозиције показује да постоје ствари које су изнад политике.

Булатовић је питао посланике опозиције зашто му добацују и рекао да немају кредибилитет да му добацују, после његовог, како је рекао, опозиционог рада дугог 30 година.

"Био сам 11. на вашој листи. Нећу да будем на вашим протестима, јер сте их злоупотребили, немате права да говорите у име родитеља који су изгубили децу. Срам вас било", рекао је Булатовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести