БЕЖАНИЈА СРБА ИЗ ДУБАИЈА У страху да се НЕЗАПАМЋЕНИ ПОТОП не понови враћају се у родне крајеве! Град комплетно ПАРАЛИСАН, станови без струје (ФОТО, ВИДЕО)

Невреме у Дубаију се полако стишава, цистерне су на терену и извлаче воду из поплављених подручја.
d
Фото: Tanjug (AP Photo/Jon Gambrell)

Наши људи који живе у Дубаију, у страху од поновне олује, привремено се враћају у родне крајеве.

Олуја у Дубаију почела је 16. априла, рано ујутру, око 1 сат. Киша је падала цео дан. Стручњаци кажу да су то највеће падавине у последњих 75 година.

Обимне падавине су направиле колапс у саобраћају, град је био потпуно блокиран, људи су чекали заглављени у својим аутомобилима по неколико сати.

Фото: Tanjug (AP Photo/Jon Gambrell)

Поплављени су тржни центри, аеродромске писте, зграде. Најкритичније је било у Ал Карама, ЈВЦ и Бур Дубаи.

 

Скоро сви летови су отказани, а они који нису, касне по неколико сати, аеродромска писта је била поплављена скроз, рекла је за „Блиц“ жена која с породицом вечерас путује у Београд, у нади да ће успети ухватити лет пре поновног невремена.

Цистерне извлаче воду

Вода је пробила и у ходнике стамбених зграда. Станари са водом до колена излазе из својих станова.

У нашој згради и испред зграде стање је критично. Јутрос су стигле цистерне да извлаче воду. Приземље је поплављено и нема струје. каже саговорница „Блица“.

Киша је почела да пада у каснијим часовима у понедељак, 15. априла, и олуја је добила на интензитету јуче око 09.00 часова. Киша је наставила да пада током целог дана. До краја јучерашњег дана пало је 142 литра кише по метру квадратном.

Државни медији назвали су ове падавине "историјским догађајем који је надмашио све што је документовано од почетка прикупљања података 1949. године".

Дневник/Блиц

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести