Брнабић: Радује што је више отпуштања него пријема

БЕОГРАД: Добро је што је вакцинација у Србији опет кренула добрим темпом, а за мене је данас најважније то што смо прешли ниво од 30 одсто вакцинисаног пунолетног становништва и што смо после дуго времена имали више отпуштених него примљених у болнице, изјавила је вечерас председница Владе Србије Ана Брнабић.
b
Фото: Tanjug / S.Radovanović, arhiva

Она је за РТС оценила да се захваљујући вакцинацији и мерама, види стабилизација ситуације.

Када је реч о вакцинацији грађана из региона, истакла је да она није у потпуности прекинута, да ће Србија остати солидарна и навела да је јуче као падршка кантону Сарајево упућено 10.000 вакцина АстраЗенеке.

Изразила је наду да ће током следеће недеље, ако се ситуација буде добро одвијала, бити отворени и угоститељски објекти унутар тржних центара и да ћемо се полако враћати у нормалу.

Протест у Београду најстрашније кршење мера

Брнабић је изјавила да је оно што је виђено на данашњем еколошком протесту у Београду представља најстрашније кршење мера.

Видели смо масовна окупљања људи где је већина била без маски а дистанца се није држала, рекла је она за РТС.

Оценила је као најтужније и најлицемерније то што је на скупу говорио и председник Синдиката лекара и фармацеута Србије Раде Панић и окупљенима рекао да имају подршку лекара и да је он задовољан што се окупио велики број људи.

Сигурна сам да лекари не би могли да подрже такво масовно окупљање у ситуацији када имамо близу 8.000 хоспитализованих и више од 3.000 заражених дневно, рекла је Брнабић.

Навела је да је на скупу био и проф. др Зоран Радовановић, који као и Раде Панић критикује власт да њене мере нису довољно оштре, а сада су и сами на скупу на коме се крше мере.

То ми је нејасно и лицемерно је. Нападали су скуп код споменика Стефану Немањи на коме је било 200-300 људи, а ово им је у реду где је било много више окупљених, рекла је Брнабић и оценила да се изјавама попут оне да масовно окупљање има подршку лекара, шаље погрешна порука.

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести