Ђаци гледали снимак абортуса

БЕОГРАД: Приликом предавања о значају породице и рађању ученици основне школе "Бранко Радичевић" у Батајници одгледали су документарни филм у којем су приказане експлицитне сцене прекида трудноће, пише "Политика".
skola, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Редакцији листа, како се наводи, јавио се отац једне ученице тврдећи да  је ђацима седмог разреда приказан филм у којем је до детаља приказано шта се дешава са фетусом током прекида трудноће.
То је потврдила и директорка школе Љиљана Мијић наводећи да је поменуто предавање било најављено као представљање књиге Биљане Спасић и да у њему није било ничег спорног, осим последњих неколико минута, када су приказане потресне сцене.

Она је рекла да пре те сцене није било разлога да прекине предавање јер је све што је речено било значајно.
"Признајем да сам била помало у шоку и да бих волела да се то није десило", изјавила је директорка батајничке школе.

Школу су позвали и просветни инспектори који ће, према сазнањима "Политике", обавити ванредни инспекцијски надзор. 
Весна Недељковић, помоћник министра за предшколско и основно образовање, каже за "Политику" да би руководство школе, у најмању руку, требало да упути јавно извињење родитељима. 

"Неко од особља требало би да унапред прегледа сав материјал који се приказује ђацима како до оваквих ситуација не би дошло. Да је ова процедура поштована, вероучитељ или директор је могао да замоли предавача да изостави снимке абортуса", изјавила је она.

Ауторка предавања каже да неколико слика у америчком документарном кратком филму "Рађање, женина одлука" који је приказан ђацима, није пријатно, као ни тај видео-снимак, али да девојчице које одгледају филм неће себи дозволити да се нађу у сличној ситуацији. 

zena
25.05.2018 • 15:57
Mogli bi da im pokazu i par scena kako muz mlati zenu, pa da devojcice koje to vide ne dopuste sebi da zive u takvoj porodici, nego da abortiraju na vreme.
Анонимни
26.05.2018 • 09:40
Mislim da je ovo korisno za decu. Kako sve ranije stupaju u seksualne odnose, već u ovom periodu ih treba uputiti u posledice. Na žalost, roditeljima to danas poprilično promiče
EUR/RSD 117.5878
Најновије вести